Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 04

Kino kodas: „Legendos susivienija“ – iliuzijų gelbėtojai

Jeigu jūs dar vaikas, nesunkiai patikėsite, jog pasaulyje Gėrio ir Blogio pusiausvyrą be paliovos mėgina išlaikyti tokie pasišventę personažai, kaip Džekas Šalna (įgarsino T.Rinkūnas), Smėlius, Velykų Zuikis (A.Dainavičius), Dantukų fėja (A.Kaktaitė) ir, aišku, Kalėdų senelis (K.Smoriginas), lietuviškai kalbantis su akcentu.
„Legendos susivienija“
„Legendos susivienija“ / Kadras iš filmo

Jie dovanoja mažiesiems Žemės gyventojams gražius sapnus, slapčia neša jiems dovanas, įskaitant margučius ir keičia iškritusius dantis į monetas. Tačiau blogio jėgas atstovaujantis Tamsius (įgarsino D.Kazlauskas) tikisi atimti iš vaikų šį tikėjimą gėriu bei magiškais personažais.Pasaulį apgaubs tamsa. Žūtbūtinėje kovoje itin reikšmingas vaidmuo teks Džekui Šalnai, kuris labai trokšta sužinoti savo gyvenimo prasmę ir atsiradimo šiame pasaulyje prieš kelis šimtus metų motyvus.

Išvados

Mes, žiūrovai, nesame tobuli. Vieniems trūksta išsilavinimo, kitiems drąsos arba fizinės jėgos. Kartais norisi lėkti laukais plevėsuojant plaukais, skraidyti arba gelbėti pasaulį, bet riboja gravitacija arba biudžetas.

Matyt, dėl šios priežasties kine ir komiksuose tokie populiarūs bei paklausūs įvairaus plauko ir iš įvairios materijos suformuoti antžmogiai. Animažmogiai taipgi.

Mes susitapatiname ir pasijuntame tokie galingi, kaip jie. Tad šio universaliai šventinio animacinio filmo (kurį galima rodyti ir gruodžio gale, ir per Velykas) scenarijaus autoriai kopijuoja „Iksmenų“ arba „Stebėtojų“, arba „Keršytojų“ formatą.

Grupė ypatingų mitologinių arba fantastinių asmenybių susiburia į komandą prieš kokį nors Blogio demoną. O visa kita – tik detalės, kaip uždainuotų viena merginų grupė. „Legendos susivienija“ – puikios vaizdo kokybės, pokštais paįvairintas, itin dinamiškas produktas, visiškai paklūstantis pasakos žanro kanonams. O tai reiškia, kad Gėris laimi, Džekas randa atsakymą į savo klausimą, o vaikučių Gražiosios Svajonės išsaugomos ir laiku ateina šventiškos šventės. Filmas skirtas visai šeimai, tačiau labiausiai pradžiugins vaikus. Mat išrankesni suaugusieji neras jame kokių nors originalių idėjų. Tiesiog tai geras būdas pasprukti nuo tikrovės.

Faktai apie filmą ir vertinimas

„Legendos susivienija“ („Rise of the Guardians“)

Režisierius Peteris Ramsay'us.

Įgarsino: Kostas Smoriginas, Tomas Rinkūnas, Agnė Kaktaitė ir kiti.

ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: Rise of the Guardians Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai