Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 26

„Kino pavasario“ gatvėje – pramogos kino mylėtojams

Didžiausiai Lietuvos kino šventei įpusėjus, Sinefilus Ekstraordinarius arba tiesiog sinefilai per žiemą sukauptas jėgas ir emocijas jau savaitę lieja ne tik kino teatruose, bet ir už jo ribų. „Kino pavasario“ gatve virtusioje Vilniaus gatvėje net ir darbo dienomis po vėlyvųjų festivalio seansų netyla kalbos apie kiną. Minėtoje gatvėje esantys barai suteikia retą progą kiną žiūrintiesiems susitikti su jį kuriančiaisiais.
„Kino pavasaris“ kviečia švęsti kino šventę visame mieste
„Kino pavasaris“ kviečia švęsti kino šventę visame mieste / R.Daskevičiaus nuotr.

„Kino pavasario“ užsienio svečių bei komandos susitikimo vietoje, bare „Floor“, jau spėjo pavakaroti tokie kino kūrėjai, kaip palestinietis aktorius Ali Sulimanas, lietuvių kilmės amerikiečių režisierė Aldona Watts, dokumentiką „Goli sala“ Vilniuje pristačiusi kroatų režisierė Tiha K. Gudac, komediją „Meilės sala“ atvežusi bosnių režisierė  Jasmila Žbanič ar „Steiko (r)evoliucijos“  autorius prancūzas Franckas Ribière. „O jei šį savaitgalį kuriame nors bare sutiksite kultinį prancūzų režisierių Leos Caraxą, žinokite, kad jums nesivaidena. Režisierius jau Vilniuje“, – atskleidė už festivalio svečius atsakinga Rūta Jurgelevičiūtė.

Kiekvieną vakarą baruose „Kas Kas“, „Floor“, „La Birra“, „Republic“, „Gringo“, „Pianoman“, „Alchemikas“ ar „Sarkozy“ „Kino pavasario“ savanoriai, veda viktorinas, rengia konkursus, pasakoja apie festivalio filmus. Praėjusį savaitgalį smegenų mankštai pasiryžę barų lankytojai turėjo nuotraukoje atpažinti festivalio vadovę Vidą Ramaškienę, paniūniuoti „Kino pavasario“ melodiją ar sudėlioti iš šiaudelių festivalio logotipą. Kiekvieną vakarą bare galima galima laimėti kvietimus į festivalio filmus ar festivalio rėmėjo „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ marškinėlius.

„Kino pavasario“ savanorė Ugnė Užkurėlytė, baruose kartu su kitais entuziastais organizuojanti kino pramogas, džiaugiasi, kad žmonės ne tik aktyviai dalyvauja jų rengiamuose žaidimuose, bet ir patys pasakoja savo įspūdžius bei klausinėja kitų apie filmus.

Festivalyje taip pat savanoriaujanti Laura Ignotavičiūtė, organizavusi protmūšius kino tema, buvo nustebusi, kiek daug žmonės žino apie „Kino pavasarį“. „Vedėme renginį viename iš barų praėjus dienai po festivalio atidarymo, tai nebuvo nė vieno, kuris nieko nežinotų apie „Kino pavasarį“. Daugelis jau žinojo, į kuriuos filmus eis“, – pasakojo Laura. Aktyviausi kino mylėtojai, pasak savanorės, renkasi bare „Sarkozy“.

Beje, sinefilų laukia ne tik barai. Keramikos studija „Šilko keramika“ festivalio metu kviečia išlaisvinti savo kūrybiškumą lipdant lėkštes, puodukus, sages ar magnetukus su festivalio atributika. Šį penktadienį 19 val. studijoje laukiami visi norintys susikurti savo festivalinį puodelį.

Išsiilgusieji gryno oro, Rotušės aikštėje stovinčiame didžiuliame lauko ekrane dar visą savaitę galės žiūrėti Charlie Chaplino filmus. Būtent šiemet – šimtosios legendinio Holivudo komiko kūrybos metinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas