Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 21

„Kino pavasaryje“ – konferencija apie autorių teises skaitmeninėje rinkoje

Festivalyje „Kino pavasaris“ bus galima ne tik išvysti filmų, bet ir išsamiau sužinoti apie autorių teisių naujoves skaitmeninėje rinkoje. Balandžio 8 d. Vilniuje rengiama konferencija „Kūrybinės industrijos bendroje Europos Sąjungos skaitmeninėje rinkoje“ skirta šios srities profesionalams ir visiems, kuriems aktualios autorių teisės skaitmeniniame pasaulyje.
Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“
Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“

Šiandien skaitmeninėmis technologijomis kūrybinis turinys gaminamas, platinamas ir naudojamas kitaip negu anksčiau, todėl iškilo poreikis tam pritaikyti ES autorių teisių taisykles. Apie tai bus kalbama konferencijoje, kurią organizuoja UAB „Europos Kinas“ kartu su partneriais Europos Parlamento Informacijos biuru Lietuvoje, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Vilniaus tarptautiniu kino festivaliu „Kino pavasaris“. 

Renginio dalyviai sužinos Europos skaitmeninės rinkos tikslus, uždavinius ir poveikį kūrybinėms industrijoms, taip pat numatomus ES intelektinės nuosavybės teisės pasikeitimus. Šią temą pristatys specialiai atvyksianti Europos Komisijos Ryšių tinklų, turinio ir technologijų skyriaus atstovė Vita Juknė. 

Pranešimą apie autorių teisių modernizavimą Lietuvoje skaitys LR Kultūros ministerijos Meno ir kūrybinių industrijų politikos departamento Autorių teisių skyriaus vedėja Nijolė Janina Matulevičienė. Advokatų kontoros SORAINEN partnerė Renata Beržanskienė nagrinės autorių teisių, prekių ženklų ir domenų vardų probleminius aspektus po skaitmeninės revoliucijos, o Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos pirmininkė Vytautė Ladigaitė- Balčiūnienė pristatys kovos su piratavimu temą. Diskusijos metu dalyviai turės progą pasidalinti savo nuomonėmis ir įžvalgomis. 

Konferencija vyks balandžio 8 d. 10–14 val. Europos namų konferencijų salėje, Gedimino pr. 16, Vilniuje (įėjimas iš Vilniaus g.). Registruotis galima paspaudus šią nuorodą.

Paskutinė registracijos diena – balandžio 5 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas