Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 05

„Kino po žvaigždėmis“ filmas „Liūtas“ – emocionali drama be bučinių

Liepos 10 d. „Kino po žvaigždėmis“ žiūrovų laukia pagal tikrą istoriją sukurtas australų filmas, „Oskarui“ nominuotas geriausio metų darbo kategorijoje.
Devas Patelis filme „Liūtas“
Devas Patelis filme „Liūtas“ / Kadras iš filmo

„Liūtas“ (Lion, 2016) – įkvepiantis pasakojimas apie netektį, savęs paieškas ir begalinę šeimos svarbą. Filmas pasiūlys tikrą emocijų kokteilį, priversiantį išgyventi su herojais, kartu verkti ir juoktis. Seansą pristato draudimo bendrovė „Seesam“.

Dev Patel, kurio žvaigždė sužibo pasirodžius filmui „Lūšnynų milijonierius“ (Slumdog Millionaire 2008) filme „Liūtas“ dar kartą įrodė savo aktorinius gebėjimus, kaip ir Rooney Mara, tapusi Saru mergina. Duodamas interviu Dev Patel prisipažino, jog filmo kolegė jam tokia simpatiška, kad žiūrėdamas į Rooney jis net pamiršdavo savo teksto eilutes.

Nors chemija tarp šių dviejų aktorių aiškiai juntama, ekrane nepamatysime nė vieno jų bučinio. Dev Patel ir Rooney Mara intymus ryšys perteikiamas subtiliais apkabinimais. Bučiniai indiškame kine ilgą laiką buvo laikomi nepriimtinais ir griežtos cenzūros dėka tokios scenos beveik niekada nepasiekdavo kino ekrano.

Pastaraisiais metais Bolivudo produkcijoje vis dažniau galima išvysti bučinius ir šis (vis dar laikomas provokuojančiu) gestas pasitelkiamas reklaminėse filmų kampanijose. „Liūto“ kūrėjai nutarė išlaikyti pagarbą ilgametei indiškos kino kultūros tradicijai.

Pagrindinis filmo veikėjas Saru (akt. Dev Patel) – penkiametis berniukas iš skurdžios šeimos. Kol mama skaldykloje nešioja akmenis, jis su vyresniu broliu iš pravažiuojančių traukinių vagia anglis tam, kad galėtų iškeisti jas į pieną. Vieną dieną Saru pasimeta traukinių stotyje ir atsiduria už pusantro tūkstančių mylių nuo namų. Nei savo pavardės, nei vietovės iš kurios atvyko pavadinimo nepamenantis berniukas, nemokėdamas kalbos kelis mėnesius bando išgyventi purvinose Kalkutos gatvėse, kol galiausiai jį įsivaikina šeima iš Australijos.

VIDEO: LIŪTAS (Lion) kinuose nuo kovo 3 d.

Nepaprasta Saru istorija tik prasideda – net užaugusio vaikino neapleidžia gimtųjų namų ilgesys. Prabėgus 25 metams jis pasiryžta rasti prarastą šeimą. Neturėdamas nieko daugiau, tik blankius vaikystės prisiminimus ir „Google Earth“ vaizdus, Saru leidžiasi į kelionę per visas Indijos traukinių stotis tol, kol atsiduria toje, kurioje kadaise paklydo. Atkaklios Saru paieškos trunka net šešetą desperacijos ir vilties kupinų metų.

Projektą „Kinas po žvaigždėmis“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Daugiau informacijos www.kinopasaka.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas