Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 11

Kino teatre „Pasaka“ – diskusija su Algimantu Puipa apie erotiką lietuvių kine

Trečiadienį, gruodžio 12 d., kino teatras „Pasaka“ kviečia į ypatingą vakarą su charizmatiškąja kino kritike Izolda Keidošiūte. Šis vakaras bus išskirtinis ne tik dėl magiškos datos, bet ir dėl to, jog jis bus skirtas lietuviškam kinui. O paskaitos dalyviai ne tik klausysis, bet ir turės galimybę betarpiškai pabendrauti su vakaro svečiu – lietuvių kino grandu, režisieriumi Algimantu Puipa.
Algimantas Puipa
Algimantas Puipa / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Rudens paskaitų ciklas su Izolda Keidošiūte „Geismai ir tapatybės kine“ šį trečiadienį nagrinės romantinius lietuvių kino kūrėjų filmus. A.Puipa apžvelgs ne tik savo, bet ir studentų darbus, kurių ištraukas paskaitos metu galės pamatyti paskaitos dalyviai.

„Kino ištakose vietos nuogam kūnui nebuvo, o filmai su erotinėmis užuominomis buvo rodomi tik uždaruose vyrų klubuose. 1895 m. Georgeso Melieso sukurtas „Apre le Bal“, kuriame yra nuogos moters scenos, buvo rodomas slaptai. O 1896 m. nufilmuotas „The May Irwin Kiss“ vien už pirmąjį kino istorijoje bučinį buvo pripažintas pornografiniu ir prakeiktas bažnyčios. Ilgus metus stebimas nemarios cenzūros akių, kinas ir toliau negali nekalbėti apie erotiką, nes be jos neįsivaizduojamas mūsų gyvenimas“, – apie erotinių filmų pradžią pasakojo I.Keidošiūtė.

O apie erotikos užuomazgas lietuvių kine ir vis drąsėjančius lietuvių kino kūrėjų darbus kalbėsimės jau priešpaskutinėje ciklo „Geismai ir tapatybės kine” paskaitoje.

Daugiau informacijos: www.kinopasaka.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai