Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 10

Kuriant naująjį filmą „Piktieji numirėliai“ buvo sunaudota 25 tūkstančiai litrų kraujo

Siaubo žanro lobyno klasikos, 1981-ųjų filmo „Piktieji numirėliai“ (angl. „Evil Dead“) istoriją naujam gyvenimui prikėlęs režisierius Fede Alvarezas tikino, kad šįkart, su paties Samo Raimi palaiminimu jis išties stengėsi peržengti ribą. Įspūdingą ir kraupią naująją juostą „Piktieji numirėliai“ drąsiai galima vadinti vienu daugiausiai bauginančių ir šokiruojančių vaizdų pateikiančių filmų per visą kinematografo istoriją. Juolab, kad visas herojams nutinkantis siaubas išties netikėtas.
Kadras iš siaubo filmo „Piktieji numirėliai“
Kadras iš siaubo filmo „Piktieji numirėliai“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Daugiau kaip prieš tris dešimtmečius S.Raimi režisuoti „Piktieji numirėliai“ buvo palyginti nedidelio biudžeto filmas, o dalis jo scenų šiandien net kelia juoką. F.Alvarezui buvo suteiktas gerokai didesnis biudžetas nei jo pirmtakui, tad perteikti šiurpiai dvasiai buvo pasiteiktos pačios moderniausios technologijos. Žinoma, neapsiėjo ir be įprastų šio žanro priemonių. Filmavimų metu buvo sunaudota įspūdingai daug – net 25 tūkstančiai litrų dirbtinio kraujo ir 300 litrų itin tikroviškų vėmalų.

ACME Film archyvo nuotr./Kadras ia siaubo filmo Piktieji numirėliai
„ACME Film“ archyvo nuotr./Kadras iš siaubo filmo „Piktieji numirėliai“

Tačiau pasak F.Alvarezo, net turėdamas tokius išteklius, jis negalėjo švaistytis šiais, dažnam šleikštulį keliančiais skysčiais. „Turėjome labai daug sumanymų, tad tiek kraują ir kitus skysčius, tiek dirbtines kūno dalis kartais panaudodavome po porą kartų. Pavyzdžiui, filme yra akimirka, kai Mia (akt. Jane Levy) slepiasi už spintos ir jos kelią perskrodžia mačetė. Jos kelias tame epizode prieš tai buvo panaudotas kaip jos petys“, – įdomybėmis iš filmavimo aikštelės dalijosi kino kūrėjas.

Prie naujųjų „Piktųjų numirėlių“ darbavosi ir originalo kūrėjai S.Raimi, Bruce‘as Campbellas ir Robas Tapertas. Tapę filmo prodiuseriais jie davė F.Alvarezui ir jo scenarijaus bendraautoriui visišką laisvę sukurti naują juostą, tinkančią naujiems laikams. „Mūsų tikslas buvo sukurti filmą, kuris pranoktų viską, kas buvo matyta iki šiol ir peržengtų visas ribas. Kitaip mūsų darbas būtų nieko vertas“, – sakė naujos juostos režisierius. Jo teigimu, naujieji „Piktieji numirėliai“ gerokai skiriasi nuo originalo. „Nors kalbama apie tą pačią mitologiją, miškus, pasiglemžiančius merginas, žinoma, panašumų neišvengėme, tačiau iš esmės siužetas yra originalus“, – kalbėjo F.Alvarezas.

Siaubo filmą „Piktieji numirėliai“, kuris balandžio 19 dieną pasieks Lietuvos kino ekranus, kino kritikai vadina itin sėkmingu produktu, o kai kurie net yra įsitikinę, kad juosta nusipelno baisiausio visų laikų filmo vardo.

Šiurpus filmo „Piktieji numirėliai“ anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?