Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kvietimas švęsti lietuvišką kiną suburs į Barbakano papėdę

„Vasaros kino“ seansus ypatingose sostinės vietose kuriantis festivalis „Kino pavasaris“ kartu su „Telia Play“ rugpjūčio 5-ąją kviečia susitikti Barbakano kalno papėdėje. Istorinėje miesto širdyje pirmadienio vakarą bus švenčiamas lietuviškas kinas – žiūrovų lauks nemokami pastaraisiais metais sužibėję filmai bei pokalbis su kino kūrėjomis, rašoma „Kino pavasaris“ pranešime spaudai.
Vasaros kinas su Telia Play
Vasaros kinas su Telia Play / A. Solomino nuotr.

Šiemet pop-up vasaros kino teatrai jau buvo įrengti po televizijos bokštu Karoliniškėse bei Žirmūnų pliaže. Į senamiestį „Vasaros kinas“ atrieda su ypatingu repertuaru. „Nuo švelniojo Marijos Kavtaradze „Tu man nieko neprimeni“ iki nuoširdžiai juokingo Tito Lauciaus „Parado“ – mums svarbu, kad „Sidabrinėmis gervėmis“ įvertintus filmus galėtų pamatyti kiekvienas.

Būti šalia lietuviško kino, stebėti jo raidą, brandą ir skaičiuoti apdovanojimus Lietuvoje ir pasaulyje – labai įdomu, kartu ir didelė atsakomybė. Visa tai vainikuoja malonumas žiūrėti gerus filmus – ypač kai tai vyksta vienoje gražiausių Vilniaus vietų, švenčiant vasarą“, – teigia ilgamečio lietuviško kino palaikytojo „Telia Play“ atstovė Vitalija Kibildė.

A. Solomino nuotr./Vasaros kinas su Telia Play
A. Solomino nuotr./Vasaros kinas su Telia Play

Pirmadienio „Vasaros kino“ programą 18 val. atidarys šiemet „Sidabrines gerves“ nušlavęs, pasaulyje ir Lietuvoje abejingų nepalikęs M.Kavtaradze filmas „Tu man nieko neprimeni“. Trumpametražis vakaro akcentas – Saulės Bliuvaitės „Limuzinas“, kviečiantis kartu su jo herojais pakeliauti siauromis miesto gatvėmis. Temstant – seniai atvėsusius jausmus kurstanti T.Lauciaus komedija „Paradas“.

Viena užimčiausių kino žurnalisčių Lietuvoje, taip pat – laidos „Labas rytas, Lietuva“ veidas Audra Avižiūtė vakarėjant ne tik pristatys „Vasaros kino“ programą, bet ir užmegs pokalbį su renginio viešniomis. Prie Barbakano užsuks pasaulinei savo filmo „Akiplėša“ premjerai besirengianti Saulė Bliuvaitė ir lietuviško romantinio kino istoriją perrašiusi Marija Kavtaradze.

„Vasaros kino“ seansus iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras ir Vilniaus miesto savivaldybė, projekto draugas – Vilniaus kino biuras. Daugiau informacijos apie renginio repertuarą ir kitas detales – „Kino pavasario“ soc. tinkluose arba čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas