Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 17

Laukiamiausių 2017-ųjų serialų dešimtukas

Iki Naujųjų likus vos kelioms savaitėms portalas „The Playlist“ siūlo savo laukiamiausių kitų metų serialų dešimtuką. Kasmet dirbti į televiziją keliasi vis daugiau garsių kino kūrėjų, tad iš šimtų naujų serialų atrinkti dešimt nėra lengva užduotis. Tačiau tikimės, jog po metų būtent šiuos serialus minėsime kaip labiausiai sudominusius.
Kadras iš filmo „Tvin Pyksas“
Kadras iš filmo „Tvin Pyksas“

10. „Bedieviai“ / Godless

Siužetas: Nusikaltėlis atvyksta į Senųjų vakarų miestelį, kur gyvena tik moterys, ieškoti buvusio partnerio.

Ką reikia žinoti: „Vakarų pasaulis“ (Westworld) buvo neabejotinas hitas, bet jis yra daugiau mokslinė fantastika nei vesternas. Pastarojo žanro fanai jau daug metų laukia vykusio serialo. Anksčiau Davido Fincherio ir Steveno Soderbergho medžiotą projektą parašė Scottas Frankas, iš planuoto filmo jį pavertęs šešių valandų serialu. Pagrindinius vaidmenis atliks Jackas O’Connellas ir Jeffas Danielsas.

Premjeros data: Greičiausiai vasarą.

Kadras iš serialo „Westworld“
Kadras iš serialo „Westworld“

9. „Tabu“ / Taboo

Siužetas: Devyniolikto amžiaus pradžioje po tėvo nužudymo vyras grįžta į Londoną, kad gautų jo palikimą ir atkeršytų žudikams.

Ką reikia žinoti: Aštuonių serijų mini-serialas vėl sujungs Steveno Knighto ir Tomo Hardy jėgas. Jei tikėsime anonsais, už „Peaky Blinders“ ir „Locke“ atsakingas duetas, kartu su aktoriaus tėvu Chipsu Hardy, sukūrė nepaprastai niūrų istorinį portretą, pilną kolonializmo kritikos.

Premjeros data: Sausio 10 d.

VIDEO: Taboo Trailer (HD) Tom Hardy

8. „Alias Grace“

Siužetas: Devyniolikto amžiaus pabaigos Kanadoje jaunas daktaras tiria žiaurią žmogžudystę ir įsimyli už ją nuteistą moterį.

Ką reikia žinoti: Naujausias „Netflix“ pirkinys subūrė visą feministinę superkomandą. Autorės Margaret Atwood knygą ekranui adaptavo Sarah Polley, režisuos Mary Harron, o vaidins tokios aktorės kaip Sarah Gadon ir Anna Paquin. Net neskaičius knygos tokie vardai atrodo pagirtini, o tiems, kas žino apie istoriją daugiau, serialas taps laukiamiausia metų premjera.

Premjeros data: Kol kas nėra.

7. „Brangūs baltieji“ / Dear White People

Siužetas: Komedija apie skirtingų rasių studentų santykius prestižiniame koledže.

Ką reikia žinoti: Serialas pratęs to paties pavadinimo filmą, sulaukusį daugybės puikių recenzijų. Už gebėjimą komiškai pasižiūrėti į rasines šio amžiaus problemas išgirtas kūrėjas Justinas Simienas šiuo serialu turėtų pritraukti daugiau žiūrovų nei pavyko finansiškai nesėkmingam originalui. Šiaip ar taip, jei pirmasis sezonas bus bent perpus toks juokingas kaip filmas, jį pamatyti bus privaloma.

Premjeros data: Kol kas nėra.

Kadras iš filmo „Brangūs baltieji“
Kadras iš filmo „Brangūs baltieji“

6. „Kipšas“ / The Deuce

Siužetas: Drama apie aštunto dešimtmečio porno industriją ir jos ryšius su mafija.

Ką reikia žinoti: Sukūrus vieną labiausiai pripažintų visų laikų serialų, kitu savo projektu pateisinti lūkesčius tikrai nėra lengva. Ir nors Davidas Simonas, sukūręs „Blakę“ (The Wire), galimai geriausią kada nors sukurtą serialą, vėliau pastatė tikrai kokybišką „Treme“, šių lūkesčių iki galo jis dar nepateisino. „Kipšas“ turėtų tai pakeisti. Pagrindinius vaidmenis atliks James Franco (vaidinantis dvynius), Maggie Gyllenhaal ir Margarita Leveiva.

Premjeros data: Greičiausiai pavasarį.

Kadras iš serialo „Blakė“
Kadras iš serialo „Blakė“

5. „Medžiotojas“ / Mindhunter

Siužetas: 1979-ais du FTB agentai, norėdami išsiaiškinti vykstančius nusikaltimus, pradeda kalbėtis su įkalintais serijiniais žudikais.

Ką reikia žinoti: Davidas Fincheris visada mėgo žudikus maniakus – nuo „Septynių“ (Se7en) karjeros pradžioje iki „Zodiako“ (Zodiac) jau tapus žvaigžde. Tad jo sugrįžimas prie šių metų serialo visuomet sulauks dėmesio. Joe Penhallo parašytas serialas paremtas tikrais faktais, o D. Fincheris, kaip visada, turėtų suteikti jam tikroviškumo. Ar tai bus naujas „Tikras detektyvas“ (True Detective)? Kodėl ne.

Premjeros data: Greičiausiai vasarą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./FTB
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./FTB

4. „Myliu Diką“ / I Love Dick

Siužetas: Ištekėjusi režisierė įsimyli charizmatišką koledžo profesorių Dicką.

Ką reikia žinoti: Naujausias Jill Soloway, „Permatomo“ (Transparent) kūrėjos, serialas visada laukiamas, bet „Myliu Diką“ yra taip aukštai, nes pirmoji jo serija, jau kurį laiką prieinama „Amazon“ žiūrovams, yra tiesiog nuostabi.

J. Soloway kartu su scenariste Sarah Gubbins sugebėjo išsaugoti visus „Permatomo“ pliusus, taip sukurdamos originalų produktą. Jei tolimesnės serijos bus tokios pat kokybiškos, tai bus metų komedija.

Premjeros data: Oficialiai serialas dar nepatvirtintas, tad visą sezoną išvysti turėtume tik metų pabaigoje.

Kadras iš serialo „Myliu Diką“
Kadras iš serialo „Myliu Diką“

3. „Amerikos Dievai“ / American Gods

Siužetas: Buvęs kalinys susipažįsta su ponu Trečiadieniu, kuris jam prisipažįsta esąs Odinas, skandinavų mitologijos dievas. Kartu su kitais senaisiais dievais jis rezga sąmokslą, kaip nuversti šiuolaikinius dievus – Technologijas ir Žiniasklaidą.

Ką reikia žinoti: Serialo kūrybinėje grupėje yra tiek daug talentų, jog „Amerikos dievai“ gali tapti kažkuo unikaliu. Neilo Gaimano knyga paremtame seriale vaidins Ianas McShane, Gilian Anderson, Peteras Stormare, Emily Browning, Crispinas Gloveris ir daugybė kitų.

Be to, kūrėjų pareigas atliks „Hanibalo“ (Hannibal) autorius Bryanas Fulleris ir Michaelas Greenas, parašęs scenarijus naujausioms „Svetimo“ ir „Bėgančio peilio ašmenimis“ versijoms. Mūsų laukia kažkas ypatingo.

Premjeros data: 2017-ųjų pradžioje.

VIDEO: American Gods | First Look Trailer | STARZ

2. „Ežero pakrantė: antras sezonas“ / Top of the Lake: Season 2

Siužetas: Praėjus ketveriems metams po pirmojo sezono įvykių detektyvė Robin Griffin tiria Sidnėjaus paplūdimio krante rastos merginos mirtį.

Ką reikia žinoti: Nors visi sąrašo kūriniai yra nauji, pirmosiose vietose atsiduria du, jau egzistuojančių serialų sezonai.

Pirmoje vietoje esantis sezonas mus pasiekia po tiek laiko, kad tai galime laikyti visai nauju produktu, o „Ežero pakrantei“ dalyvauti leidžiame todėl, kad antrasis sezonas su pirmuoju susijęs tik pagrindine veikėja.

Prie Elisabeth Moss, už pirmą sezoną laimėjusios „Auksinį gaublį“, šįsyk prisidės „Sostų karų“ žvaigždės Gwendoline Christie ir Nicole Kidman, o kai kurias serijas režisuos pati kūrėja, „Oskaro“ laureatė, Jane Campion.

Premjeros data: Kol kas nėra.

Kadras iš serialo „Ežero pakrantė“
Kadras iš serialo „Ežero pakrantė“

1. „Tvin Pyksas“ / Twin Peaks

Siužetas: Kaip sakė detektyvas Cooperis: „Nežinau, kur šitai mus nuves, bet neabejoju, kad tai bus nuostabi ir keista vieta.“

Ką reikia žinoti: Kava bus puiki, pelėdos bus ne tai, kas atrodo, o Davidas Lynchas mus pagerbs pirmu rimtu projektu nuo 2006-ųjų „Vidaus imperijos“ (Inland Empire).

Sugrįžta beveik visi užburiančio, neįtikėtino ir fenomenalaus „Tvin Pykso“ aktoriai, o prie jų prisijungia ir toks įspūdingas būrys: Monica Belluci, Jimas Belushi, Jennifer Jason Leigh, Laura Dern, Naomi Watts, Amanda Seyfried, Timas Rothas ir Michaelas Cera.

Nors siužeto detalių itin mažai, tai turėtų būti prieš 25-erius metus nutikusių įvykių tąsa, o ne nauja istorija. Kai tokia klasika gauna tęsinį, visada atsiranda rizika, kad ji nuvils originalo gerbėjus. Bet D. Lynchas yra vienas iš saujelės gyvų kino genijų ir jei negalima tikėti juo, kuo tada dar galima tikėti?

Premjeros data: Kol kas nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas