Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 27

Lietuvos kino centras tapo Europos dokumentikos tinklo nariu

Lietuvos kino centras (LKC) tapo Europos dokumentikos tinklo (European Documentary Network, EDN) nariu. Lietuvos kino centrui skirtos penkios akreditacijos, trejomis iš jų galės naudotis ir Lietuvos kino organizacijų nariai.
Lietuvos kino centras
Lietuvos kino centras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

LKC tapus Europos dokumentinio kino profesionalus vienijančios organizacijos nariu, mūsų šalies dokumentikams atsiveria platesnės bendradarbiavimo su partneriais iš užsienio galimybės, prieiga prie naujausios informacijos apie dokumentinių filmų gamybos finansavimą. Be to, EDN tinklo atstovai teikia konsultacijas dokumentinių projektų vystymo klausimais, organizuoja konferencijas, seminarus, kūrybines dirbtuves. 

EDN tinklas vienija 1000 narių iš 60-ies pasaulio šalių. EDN susiformavo 1996-aisiais, kaip organizacija, vienijanti dokumentinio kino kūrėjus, prodiuserius, platintojus, nacionalinius filmų institutus ir centrus, universitetus, festivalius ir t.t. 

Tris iš penkių narystės vietų Lietuvos kino centras suteikė Lietuvos kino industrijos atstovams – Arūnui Mateliui, Rasai Miškinytei ir Giedrei Žickytei, – atstovaujantiems Lietuvos kino kūrėjus ir prodiuserius vienijančias organizacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?