Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 05 12

Lietuvos moksleivių kino festivalyje laurus skynė filmas „Paprastas klausimas“

Vilniaus licėjaus organizuotame Lietuvos moksleivių kino festivalyje triumfavo jaunos režisierės Ievos Morkūnaitės filmas „Paprastas klausimas“, laimėjęs net 5 kategorijose. Filmas pelnė apdovanojimus už originaliausią idėją, geriausią operatoriaus darbą, geriausią filmą, geriausią režisierių bei geriausią aktorių.
Konkurso dalyviai
Konkurso dalyviai / Koko.lt nuotr.

Penktadienio vakarą vykusioje festivalio apdovanojimų ir uždarymo ceremonijoje šio filmo režisierei ir jos kūrybos komandai iš Gabijos ir Žemynos gimnazijų atiteko festivalio didysis prizas – du bilietai į Paryžių ir kino muziejų „Cinémathèque française“ bei „iPad 2“.

Finalinėje moksleivių kino festivalio programoje varžėsi 17 filmų iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Ukmergės, Utenos, Anykščių ir kitų Lietuvos miestų. Organizatoriai ir komisija liko sužavėti daugelio filmų kokybe, aukštu meniniu lygiu, profesionaliu filmavimu, montažu ir idėjomis, todėl buvo gana sunku išrinkti nugalėtojus.

Festivalio žiuri, kuriai vadovavo kino režisierius Ignas Miškinis, taip pat išskyrė Luko Gecevičiaus filmą „The Law of Momentum“, kuris pelnė filmų festivalio apdovanojimą už geriausią montažą, ir jauno režisieriaus Mariaus Krivičiaus sukurtą filmą „The Tree“, gavusio apdovanojimą už geriausią garso takelį. Visi nugalėtojai buvo apdovanoti puikiais Licėjaus Alumni, įmonės „Atea“, prekybos centro „Ozas“ ir kitų rėmėjų prizais.

„Esu nuoširdžiai nustebęs, kad šiame festivalyje išvydau tiek daug nuostabių filmų, kiekvienas jų –  išskirtinis, daug pastangų ir laiko pareikalavęs meno grynuolis. Teko dar kartą įsitikinti, kad su moksleivių kūrybiškumu Lietuvoje problemų nėra, juo labiau, kad meno kūriniai šįkart pasipylė kaip iš gausybės rago. Man labai džiugu, kad neliko nepastebėti ir mano filmukai“, – įspūdžiais apie festivalį pasidalino L.Gecevičius, filmukų „The Bridge“, „The Law of Mometum “, „Moterys prieš smurtą“ autorius, Vilniaus S.Daukanto gimnazijos vienuoliktokas.

Lietuvos moksleivių kino festivalio organizatoriai džiaugiasi, kad festivalis sulaukė didelio jaunimo dėmesio. „Labai smagu, kad festivalyje dalyvavo tiek daug išties kūrybingų jaunų žmonių, o pažiūrėti filmų ir palaikyti savo draugų į renginį susirinko pilna salė žiūrovų“, – neslėpė džiaugsmo pagrindinis festivalio organizatorius, Vilniaus licėjaus moksleivis Augustas Gornatkevičius.

Festivalio apdovanojimų ir uždarymo ceremonijoje, vykusioje prekybos ir pramogų centre „Ozas“ esančiame kino centre „Multikino“, vyravo puiki atmosfera ir gera nuotaika. Renginio metu žiūrovus linksmino grupė „Fun Clock“, gospelų choras „MazingJam“, gitaros meistras Justinas Dargis ir iliuzionistas Justas Malinauskas. Iš žiūrovų veidų nė akimirkai nebuvo dingusios nuoširdžios šypsenos, o „Fun Clock“ pasirodymo metu publika pakilo iš vietų ir linksminosi stovėdama. Įteikdamas apdovanojimą vienam iš dalyvių, komisijos pirmininkas Ignas Miškinis juokaudamas prisipažino, kad jam pirmą kartą teko dalyvauti kino festivalyje, kuriame publika šoko.

Festivalio prizinių vietų laimėtojai – filmo „Paprastas klausimas“ kūrybinė grupė – džiaugiasi, kad komisija įvertino jų pastangas, ir ketina toliau kurti ir dalyvauti tokio pobūdžio renginiuose. Pasak L.Gecevičiaus, kuris gavo festivalio apdovanojimą už geriausią montažą (filmas „The Law of Momentum“), dalyvavimas įvairiuose kino konkursuose, festivaliuose yra ne vien smagus laiko praleidimas, bet ir galimybė pasisemti naujų minčių, įgauti dar didesnės motyvacijos kuriant kitus filmukus ir galimybė susipažinti su bendraminčiais, su kuriais galbūt vieną dieną teks kartu kurti naujus meno kūrinius.

Konkurso nugalėtojas – I.Morkūnaitės filmas „Paprastas klausimas“

VIDEO: Paprastas Klausimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas