Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 08 21

Marijos Kavtaradzės filmo „Išgyventi vasarą“ premjera įvyks Toronto kino festivalyje

Debiutinis ilgametražis lietuvių režisierės Marijos Kavtaradzės filmas „Išgyventi vasarą“ („Summer Survivors“) bus pristatytas Tarptautiniame Toronto kino festivalyje – filmas pateko į „Atradimų“ („Discovery“) programą, kurioje pristatomi pirmieji arba antrieji režisierių darbai.
Kadras iš filmo „Išgyventi vasarą“
Kadras iš filmo „Išgyventi vasarą“

Kaip 15min sakė režisierė M.Kavtaradzė, filmas pasakoja apie jauną psichologę, kuri pradeda dirbti psichiatrinėje ligoninėje. Čia ji gauna užduotį – du jaunus pacientus iš Vilniaus ligoninės pervežti į Palangą.

„Didžioji dalis veiksmo vyksta kelyje, tai yra kelio filmas. Iš tiesų, pradėdama jį kurti maniau, kad kuriu komediją, tačiau nufilmavusi supratau, jog tai greičiau yra drama“, – sakė M.Kavtaradzė.

Scenarijų ji teigė pradėjusi rašyti prieš trejus metus, 2015 m. rudenį: „Scenarijų parašiau greitai, beveik per mėnesį, tačiau iki pat filmavimų prie jo dirbau, tobulinau, taisiau. Filmavome pernai nuo rugpjūčio pabaigos iki rugsėjo vidurio, turėjome 18 filmavimo pamainų“, – sakė režisierė, pridūrusi, jog labai džiaugiasi, kad filmą į savo programą atrinko prestižinis Toronto kino festivalis.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Kavtaradzė
Asmeninio albumo nuotr./Marija Kavtaradzė

Filme „Išgyventi vasarą“ pagrindinius vaidmenis atlieka Paulius Markevičius, Gelminė Glemžaitė ir Indrė Patkauskaitė. Operatorius – Laurynas Bareiša, prodiuserė – Marija Razgutė.

„Išgyventi vasarą“ Lietuvos kino teatruose pasirodys 2019 m.

M.Kavtaradzės trumpametražis filmas „Paskutinis žmogus, su kuriuo aš kalbėjau“ (režisuotas drauge su Marija Stonyte) 2010 m. pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už geriausią studento darbą. Trumpamatražis „Pasakyk, kad neskaudės“ (2013) dalyvavo Tarptautiniame San Sebastiano kino festivalyje bei „Naujojo Baltijos kino“ konkursinėje programoje. Diplominis režisierės filmas „Man dvim keli“ (2014) pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už geriausią studento darbą.

M.Kavtaradzė kartu su Tekle Kavtaradze ir Andriumi Blaževičiumi rašė scenarijų filmui „Šventasis“ (2016), kuris pelnė šešias „Sidabrines gerves“, tarp jų ir apdovanojimą už geriausią scenarijų.

Lietuviškas kinas Toronte bus pristatomas dvejus metus iš eilės. Pernai „Atradimų“ programoje buvo pristatyta Eglės Vertelytės tragikomedija „Stebuklas“, šiemet susišlavusi daugiausia „Sidabrinių gervių“. Tai buvo pirmasis lietuviškas filmas, po 17 metų pertraukos patekęs į Toronto kino festivalio programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas