Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 04

Migloko apie pasaulinio garso žvaigždę M.I.A.: ji mane sužavėjo savo natūralumu

M.I.A. – viena ryškiausių ir kontroversiškiausių šio dešimtmečio atlikėjų. Į „Kino pavasario“ programą „Kritikų pasirinkimas“ įtrauktas dokumentinis filmas „Matangi / Maya / M.I.A.“ (rež. Steve Loveridge) leis pažvelgti į šios maištingos atlikėjos kelią iš arčiau ir tuo pačiu paaiškins jos politines pažiūras.
Kadras iš filmo „Matangi“
Kadras iš filmo „Matangi“ / Projekto partnerio nuotr.

Mathangi Arulpragasam – toks yra tikrasis atlikėjos vardas ir pavardė – augo tamilų opozicijos lyderio šeimoje, Šri Lankoje, kurią dėl pilietinio karo buvo priversta išvykti. Taip su šeima ji atsidūrė Londone, kur gavo antrąjį vardą Maya. Prasidėjus muzikinei karjerai, ji tapo M.I.A., aktyviste už žmogaus teises ir kovotoja prieš nelygybę, neteisybę žiniasklaidoje bei išnaudojimą muzikos industrijoje.

Projekto partnerio nuotr./Kadras iš filmo „Matangi“
Projekto partnerio nuotr./Kadras iš filmo „Matangi“

Ilgamečio dainininkės bičiulio Steve'o Loveridge'o sukurtas dokumentinis filmas – puiki galimybė susipažinti su neeiline kovotoja iš labai arti. Į filmą pateko ir pačios dainininkės filmuoti ir niekur kitur nerodyti kadrai. Filmas buvo apdovanotos Sandanso kino festivalyje.

Kaip ir M.I.A., Lietuvos atlikėja Migloko yra susikūrusi sceninį vardą (tikrasis Migloko vardas – Miglė Vilčiauskaitė), tačiau ne dėl šios priežasties ją kai kurie lygina su visame pasaulyje garsia M.I.A. Migloko tam neprieštarauja, nes, kaip sako, pati įžvelgia jas siejančių panašumų. Dalijamės dainininkės įspūdžiais po filmo.

Projekto partnerio nuotr./Migloko (Miglė Vilčiauskaitė)
Projekto partnerio nuotr./Migloko (Miglė Vilčiauskaitė)

Plačiau apie filmą skaitykite čia.

„M.I.A mane sužavėjo savo natūralumu. Mano manymu, tai gana reta savybė tarp popžvaigždžių. Juk dažniausiai atlikėjai atlieka vaidmenį, surepetuotą personažą, kuris skirtas buvimui scenoje.

Filme pasakojama jos istorija, tai, kokia kūrybinga ir aistringa ji buvo nuo pat vaikystės. Žiūrėdama pajutau artumą – juk ir aš viską filmuodavau savo kamera! Buvo įdomu įsigilinti į šią asmenybę, nes ne kartą esu sulaukusi komentarų iš žmonių, jog esu panaši į M.I.A su savo užsidegimu ir muzikos pateikimo būdais. Man tikrai labai artimas tas „equal“ moteriškumas, laisvė ir spontaniškumas, kuriuo spinduliuoja M.I.A .

Filmas man labai patiko, jis persmelktas tikrumo jausmo, kurio taip trūksta stebint tobulai surežisuotus, sugalvotus ir suvaidintus kūrinius. Tikra istorija be pagražinimų – būtent tai, kas mane įkvepia. Be to, labai smagu matyti vaizdelius, nufilmuotus VHS formate.“

Filmo anonsas:

VIDEO: Matangi / Maya / M.I.A. l KINO PAVASARIS 2019

Filmo seansai nuo kovo 23 d. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Utenoje, Marijampolėje ir Anykščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas