Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 05

Mokytojai kviečiami į filmą, moksleiviai – diskutuoti su režisieriais

Praėjusią savaitę prasidėjo Tarptautinis vaikų ir jaunimo filmų festivalis, kuris šiandien, spalio 5 d., Tarptautinės mokytojo dienos proga išskirtinai pasveikins mokytojus senjorus.
Kadras iš filmo „Popieriniai lėktuvėliai"
Kadras iš filmo „Popieriniai lėktuvėliai"
Temos: 1 Mokytojai

Šiemet rudeninis filmų vaikams ir jaunimui maratonas prasidėjo dešimtąjį kartą. Festivalio atidarymo filmas „Popieriniai lėktuvėliai“ (Australija, 2014) sausakimšai salei žiūrovų pristatė pagrindinę šiųmečio festivalio žinią: kad mes kiekvienas kuriame savo pasaulį ir esame už jį atsakingi. Festivalį pasveikinusi jubiliejaus proga LR Švietimo ministerijos viceministrė Natalja Istomina palinkėjo jauniesiems festivalio žiūrovams ne tik gerai praleisti laiką kino teatre, bet ir pasinaudoti galimybe pažinti pasaulį, kartu su filmų herojais įveikti iššūkius, patirti džiaugsmą – juk augti žiūrint filmus taip paprasta.

Tradiciškai filmų programa daugiausiai orientuota į mokyklinio amžiaus vaikus, tad neatsitiktinai ir daugumos filmų tematikoje vyrauja mokykla, mokinių iššūkiai, santykiai su mokytojais, vyresniesiems aktuali pirmosios mokyklinės meilės drama.

Šiais metais festivalis bendradarbiauja su Vilniaus mokytojų namais, tad spalio 5 d. 12 val. Tarptautinės mokytojų dienos proga visi mokytojai senjorai yra kviečiami į nemokamą filmo „Berniukas ir pasaulis“ (Brazilija, 2013) peržiūrą Vilniaus mokytojų namų svetainėje.

Mokytojus ir vyresniuosius moksleivius festivalis kviečia į specialų susitikimą su filmo „Nebyliųjų balsai“ (2013) režisieriumi Maximónu Monihanu iš JAV. Jo sukurtas filmas pasakoja apie kurčią paauglę Olgą, atvykusią iš Centrinės Amerikos į Niujorką paskui melagingą pažadą būti priimtinai į krikščionišką kurčiųjų mokyklą. Deja, realybė visai kitokia. Olga pakliūva į tarptautinių nusikaltėlių valdomą vergiją, tačiau vergu niekada nebus tas, kurio širdis laisva. Filmo peržiūra ir susitikimas su režisieriumi vyks spalio 10 d. 16 val. „Pasakos“ kino teatre.

Spalio 7–11 d. festivalyje viešės ir su moksleiviais susitiks trumpametražio filmo „Anai sukanka 14“ (2013) režisierė Shari Sabel Strandmark iš Švedijos. Režisierė dalyvaus edukaciniuose programos „Europos kinas – kultūros dialogai“ seansuose, kurių metų moksleiviams bus parodyta 13 skirtingas kultūras pristatančių trumpametražių filmų. 90 minučių trukmės seansai su diskusija  viso pasaulio vaikams ir jaunimui aktualiomis temomis vyks Vilniaus mokytojų namų svetainėje iš anksto sutartu laiku (būtina registracija tel. 8 677 52036).

Festivalis vyksta spalio 1–11 dienomis Vilniuje kino teatruose „Pasaka“, „Skalvija“ ir „Forum cinemas Vingis“, spalio 12–18 d. filmai bus rodomi Kauno „Romuvos“ kino centre, Varėnos kultūros centro Kino ir parodų salėje, Šiauliuose „Forum Cinemas“ kino teatre, Klaipėdos „Kultūros fabriko“ kino salėje.

Organizatoriai kviečia klases ir mokyklas rinktis filmus iš repertuaro ir užsisakyti norimus seansus patogioje vietoje pasirinktu laiku. Filmų repertuaras, konkurso nuostatai ir kita informacija interneto svatinėje www.kidsfestival.lt bei Tarptautinio vaikų ir jaunimo filmų festivalio „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas