Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 02

N.Čereškevičienė apie „Berniuką ir pasaulį“: „Puiki proga rimtam pokalbiui“

Vienas iš „Kino pavasario“ filmų šeimai „Berniukas ir pasaulis“ – tai pieštukais ir kreidelėmis piešta istorija apie berniuką Kuką, kurio tėtis išvažiavo dirbti iš kaimo į miestą. Ši juosta šiemet nominuota „Oskarui“ kaip geriausias animacinis filmas. Įspūdžiais apie filmą „Berniukas ir pasaulis“ dalijasi Neringa Čereškevičienė, legendinių televizijos laidų „Tele bim-bam“ vedėja.
Neringa Čereškevičienė
Neringa Čereškevičienė

„Berniukas ir pasaulis“ – pasaka apie skirtumus tarp kaimo ir miesto, rankų ir mechaninio darbo, turtingų ir vargšų, bet svarbiausia – šio sąmyšio viduryje tarsi daina skambančias žmonių širdis ir sielas. Turtingą, karnavalo spalvomis nuspalvintą, fejerverkais nusagstytą filmo vaizdinę plotmę puošia savo grožiu nenusileidžiantys fleitos, sambos, ir brazilų hiphopo garsai.

VIDEO: „Berniukas ir pasaulis“ anonsas

N. Čereškevičienės teigimu, jau nuo pirmųjų minučių matoma, kad filmas kurtas Lotynų Amerikos autoriaus – tą išduoda spalvos ir muzika. Brazilų animatoriaus Alê Abreu „Berniuką ir pasaulį“ įvertino ir „Tele bim-bam“ darželio auklėtiniai:

„Nors šis filmas gana ilgas, beveik valandos trukmės, vaikučiai susikaupę žiūrėjo iki galo. Jiems ypač patiko spalvos, kurios padėjo suprasti filmo nuotaiką. Manau, šiame filme svarbiausia – socialinė tematika, kuri man pasirodė gili ir rimta. Tačiau nustebau, kad vaikams viskas buvo aiškiai suprantama ir paaiškinama.

Tai puikus filmas šeimai, nes tėvai bus įtraukti į filmo pasaulį tiek pat, kiek vaikai, ir vėliau šeimos lauks ilgos diskusijos.

Temą taip pat puikiai atspindėjo ir spalvos – tikrai matoma, kad tai brazilų autoriaus darbas. Man ypač patiko garso takelis, preciziškai ir nuosekliai sukurtas nuo pradžios iki galo. Tai puikus filmas šeimai, nes tėvai bus įtraukti į filmo pasaulį tiek pat, kiek vaikai, ir vėliau šeimos lauks ilgos diskusijos. Tėvai taip pat turėtų vaikams paaiškinti kai kurias filmo vietas, o galbūt net atvirkščiai – nustebsite, kaip mažieji suvokia tuos pačius vaizdus pasitelkdami fantaziją. Su vaikais galima ir reikia šnekėtis apie viską, tad „Berniukas ir pasaulis“ – puiki proga rimtam pokalbiui.“

Plačiau apie filmą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas