Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 26

NSO kine: 10 filmų apie ateivius

Žmonija nuo seno kėlė klausimą: ar šioje visatoje tikrai esame vienintelės intelektą turinčios gyvybės formos? Patikimų atsakymų į šį klausimą, deja, nėra. Tačiau tai netrukdo mokslinės fantastikos rašytojams bei kino kūrėjams pateikti savo vizijas apie nežemiškąsias gyvybės formas ir jų siekius. Todėl siūlome dešimt 21-ojo amžiaus filmų apie ateivius ir jų susidūrimą su žmonija.
Kadras iš filmo „Avataras“
Kadras iš filmo „Avataras“

1. Pasaulių karas / War of the Worlds (2005)

Vienas iš tamsiausių Steveno Spielbergo filmų, kuris buvo tarsi piktas atsakas į rugsėjo 11-osios įvykius Amerikoje ir pokyčius po jų. Šis filmas iš dalies yra garsiojo H.G.Wellso romano ekranizacija, tačiau scenarijuje daugelis detalių buvo pakeistos. Pavyzdžiui, filme ateiviai neatkeliauja „cilindrais“ iš Marso, bet pakyla iš po žemių, kur buvo užkasti prieš šimtus metų. Vis dėlto, kas paskatino juos atsibusti, filme paaiškinama nėra. Tai yra bene įdomiausia detalė – nei mokslininkai, nei kiti autoritetingi asmenys nieko nepaaiškina, ir dėl to viskas tampa tik baisiau. Tai, ko gero, yra viena nuožmiausių ateivių invazijų kine, kuri atrodo labai realistiškai.

VIDEO: War of the Worlds (2005) - Trailer

2. „Atvykimas“ / Arrival (2016)

Ši istorija prasideda kaip ir dauguma filmų apie ateivius – jie nusileidžia Žemėje, keliose skirtingose vietose. Tačiau nusileidę jie nepradeda užkariavimo, o tiesiog siunčia signalus kalba, kuri nėra panaši į nė vieną iš Žemės kalbų. Į pagalbą kviečiama žymiausia šiuolaikinės lingvistikos specialistė, tačiau norint suprasti visiškai nepažįstamus garsus ir rašmenis, reikia laiko. O laiko pasirodo besą visai nedaug, nes kitos šalys jau ruošia ginklus atvykėlių puolimui.

Filmą „Atvykimas“ galite pažiūrėti išmaniojoje „Telia“ televizijoje.

VIDEO: Arrival Trailer (2016) - Paramount Pictures

3. „Avataras“ / Avatar (2009)

Jamesui Cameronui sukurti šį beprotiško populiarumo sulaukusį filmą užtruko dešimtmetį. Tai filmas iš priešingos nei įprasta pusės – apie tai, kaip žmonės tampa ateiviais svetimoje planetoje ir bando ją kolonizuoti. Jis atskleidžia pačias blogiausias žmogiškąsias savybes – godumą ir nejautrumą, kurie siekiant gauti vertingų mineralų pateisina net genocidą. Nors veiksmas vyksta tolimoje Pandoros planetoje, sąsajos su žemiškomis problemomis – klimato kaita ir atotrūkis nuo gamtos – yra akivaizdžios.

VIDEO: Avatar | Official Trailer (HD) | 20th Century FOX

4. „9-asis rajonas“ / District 9 (2009)

1982-ieji metai: milžiniškas kosminis laivas, gabenantis išvargusius ateivius, nusileidžia Pietų Afrikoje. Iš pradžių jie sutikti su džiugesiu ir susidomėjimu, bet metams bėgant žmonijos požiūris į juos pasikeičia. Ilgainiui jų stovykla virsta tikrų tikriausiu getu, griežtai prižiūrimu armijos, kuris vadinamas 9-uoju rajonu. Galiausiai nusprendžiama ateivius iškeldinti iš Žemės visam laikui, tačiau tai padaryti nėra taip paprasta.

VIDEO: District 9 - trailer

5. „Pasaulio pabaiga“ / The World‘s End (2013)

Sakoma, kad neįmanoma iš tiesų grįžti į vaikystės namus. Suaugusiojo gyvenimas daug ką pakeičia ir viskas negali būti kaip anksčiau... ypač jei gimtasis miestas kolonizuojamas atvykėlių iš kitų galaktikų. Šis filmas yra geniali mokslinės fantastikos ir siaubo žanrų parodija. Ypač kai viskas prasideda labai nostalgiška gaida – seni bičiuliai susitinka norėdami pereiti visą jaunystės barų maršrutą. Tačiau viskas pasikeičia po pirmosios kovos su ateiviais baro tualete.

VIDEO: The World's End - International Trailer

6. „Ties riba į rytojų“ / Edge of Tomorrow (2014)

Žemę puolanti ateivių rasė yra negailestinga, ir jokios šalies armija negali jai pasipriešinti. Majoras Williamas Cage‘as – karininkas, nė dienos nepraleidęs jokiame mūšio lauke – yra išsiunčiamas į misiją, kuri atrodo visiškai savižudiška. Tačiau nužudytas jau pirmosiomis minutėmis, jis staiga atsiranda tame pačiame mūšyje. Vis dėlto, iš to jis pradeda mokytis ir su kiekvienu mūšiu artėja link priešo įveikimo.

VIDEO: Filmo „Ties riba į rytojų“ anonsas

7. „Ugnies žiedas“ / Pacific Rim (2013)

Guillermo del Toro šiam filmui daug skolinasi iš japoniškojo anime žanro. Milžiniški žmonių valdomi robotai, kovojantys prieš iš jūros be perstojo lendančius nežemiškos kilmės monstrus yra dažnas anime motyvas.

Šie robotai valdomi dviejų žmonių, kurių smegenys misijos metu yra būna sujungtos neuronų jungtimis, todėl ne visi pilotai gali valdyti robotus kartu taip pat efektyviai. Ši istorija primena B filmą, kuriam buvo skirtas didžiulis biudžetas, tačiau gera humoro ir puikiai atspindėto pavojaus gyvybei dozė sukuria išties įtraukiančią istoriją.

VIDEO: Pacific Rim - Official Main Trailer [HD]

8. „Po tavo oda“ / Under the Skin (2013)

Nežemiška būtybė gyvena Žemėje jaunos moters pavidalu, kuri keliauja po Škotiją, medžiodama žmones. Pagrindinės jos aukos – vieniši, visų apleisti vyrai, kuriuos ji nuvilioja į kitą dimensiją, kurioje šie yra tiesiog suvalgomi. Vis dėlto ilgainiui ši atvykėlė pradeda atrasti savyje žmogų, o to pasekmės – ne tik tragiškos, bet ir siaubingos.

VIDEO: Under the Skin Official Trailer #1 (2014) - Scarlett Johansson Sci-Fi Movie HD

9. „Super 8“ / Super 8 (2011)

1979-ųjų vasara. Šeši draugai nusprendžia 8 mm kamera nufimuoti filmą apie zombius, tačiau filmuodami traukinių stotį pastebi, jog vienas iš jų mokytojų pasuka sunkvežimį į priešais atvažiuojantį traukinį, kuris nukrenta nuo bėgių. Peržiūrėdami filmą jie pamato, kad traukiniu buvo vežama nežemiška būtybė, kuri dabar yra laisvėje.

VIDEO: 'Super 8' Trailer

10. „Užmirštieji“ / Oblivion (2013)

2077-aisiais Žemės resursai, po kovos su puolančiais ateiviais, yra visiškai išsekę. Branduoliniais ginklais jie buvo sunaikinti, tačiau iki tol spėjo ne tik išsekinti Žemę, bet ir sunaikinti Mėnulį. Didžiajai žmonijos daliai persikėlus į Saturną, Jackas Harperis yra vienas iš paskutinių dronų meistrų, likusių Žemėje. Patruliavimo metu jis išgelbsti moterį iš nuskendusio erdvėlaivio, o jos pasirodymas sukelia visą virtinę įvykių, kurie žmonijos likimą vėl pakabina ant plauko.

VIDEO: Oblivion Official Trailer #1 Tom Cruise Sci-Fi Movie HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas