Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 25

„Open Talks“ pokalbis su kino kūrėja Gabriele Urbonaite – 15min tiesioginėje transliacijoje

Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“ kviečia stebėti paskutinį šio pusmečio „Open Talks“. Apie režisūrinius išbandymus, patirtį kino aikštelėje ir Lietuvos bei JAV kino industrijų skirtumus pasakos režisierė, scenaristė ir montažo režisierė Gabrielė Urbonaitė. Tiesioginė pokalbio transliacija vyks gegužės 25 d., antradienį, 17 val. naujienų portale 15min. Pokalbį moderuos žurnalistas, NARA tinklalapio ir tinklalaidės redaktorius Karolis Vyšniauskas.

Tarp Lietuvos ir JAV gyvenanti Gabrielė Urbonaitė baigė kino studijų bakalaurą Emersono koledže ir scenarijaus rašymo magistrą Kolumbijos universitete, JAV. Jos trumpametražis filmas „Plaukikė“ apdovanotas „Sidabrine gerve“ už geriausią trumpametražį filmą ir „Kino pavasario“ žiūrovų simpatijų prizu. Gabrielė dalyvavusi tokiose kino industrijos profesionalams skirtose programose kaip Berlinale Talents, Odense Talent Camp, Reykjavik Talent Lab ir EKRAN+ kūrybinėse dirbtuvėse. Šiuo metu ji vysto debiutinį ilgametražį projektą ir dėsto „Youngblood“ kino mokykloje Vilniuje.

„Open Talks“ sezonas užbaigiamas su dviem Gabrielės Urbonaitės režisuotais trumpametražiais filmais, kuriuos galima žiūrėti nemokamai iki gegužės 26 d. 10 val.

Glendeilo filmų festivalyje (JAV) geriausio studentiško filmo apdovanojimą laimėjęs trumpametražis filmas „Namo“ (20 min., 2016 m.) pasakoja jaunos merginos patirtį grįžus į Vilnių iš Los Andželo. Per pirmąsias dvylika valandų namuose Ieva susiduria su tuo, kaip jos namai – žmonės ir pats miestas – pasikeitė. Jos draugai ir net mama įsivaizduoja Ievą kaip sėkmingą aktorę, o Ameriką – kaip galimybių šalį. Tik savo buvusiam vaikinui Tadui Ieva atskleidžia, kad jos lūkesčiai neatitiko realybės, kad ji jaučiasi pasimetusi ir netikra dėl ateities. Einant naktinio Vilniaus gatvėmis, Ieva pastebi kaip pasikeitė jos gimtasis miestas. Vietoj kino teatro, kuriame žiūrėti filmai įkvėpė Ievą tapti aktore, dabar ruošiamasi statyti prekybos centrą. Tam, kad atkurtų ryšį su žmonėmis ir miestu, Ieva turi priimti faktą, kad niekas, įskaitant ir ją pačią, nestovi vietoje.

Antrasis filmas, kurį galima pamatyti – trumpametražis filmas „Paskutinis skambutis“ (15 min., 2018 m.), kurio premjera įvyko Santa Barbaros kino festivalyje (JAV). Tai istorija apie abiturientus, patiriančius spaudimą baigiantis mokslo metams, svarstančius apie ateities planus ir priimančius ne visada teisingus sprendimus. Paskutinio skambučio rytą Edgaras sutinka vežti kontrabandines cigaretes iš Baltarusijos paskutinį kartą.


OPEN TALKS – atvirų pokalbių ciklas, kurį nuo 2019 m. vykdo lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“. Renginių metu moderatoriai veda pokalbius su jaunosios kartos lietuvių filmų kūrėjais – kalba apie jų profesinio kelio ypatumus, kylančius iššūkius ir kūrybinius sprendimus, sėkmes ir nesėkmes, autoritetus ir įkvėpimo šaltinius, kūrybinės ateities prognozes ir vyraujančias audiovizualinių menų tendencijas. Pokalbiai užbaigiami režisierių filmų peržiūromis. OPEN TALKS pokalbių įrašus galite rasti 15min ir Spotify tinklalaidėse, o nuo 2020-ųjų kovo rengtų susitikimų įrašus – „Lithuanian Shorts“ Facebook video skiltyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas