Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 17

Pagrindinį Romos kino festivalio apdovanojimą pelnė italų ir kroatų kilmės režisierius Alberto Fasulo

Italų ir kroatų režisierius Alberto Fasulo šeštadienį su savo dokumentine maniera pastatytu filmu „TIR“ laimėjo pagrindinį Romos kino festivalio apdovanojimą.
Režisierius Albertas Fasulas su žmona Nadia Trevisan ir Romos kino festivalio apdovanojimu
Režisierius Albertas Fasulas su žmona Nadia Trevisan ir Romos kino festivalio apdovanojimu / „Scanpix“ nuotr.

Jo filmas apie kroatų mokytoją, kuris, susiviliojęs trigubai didesniu atlyginimu, tampa sunkvežimio vairuotoju ir važinėja po Europą, įveikė kitas 17 juostų, kurios varžėsi dėl geriausio filmo „Auksinio Marko Aurelijaus“ apdovanojimo.

Vertinimo komisija, kuriai pirmininkavo JAV režisierius Jamesas Gray, geriausio režisieriaus apdovanojimą skyrė japonui Kiyoshi Kurosawai už „Septintąjį kodą“ (Seventh Code) – veiksmo filmą apie pramoninį šnipinėjimą.

Filmas apie kroatų mokytoją, kuris, susiviliojęs trigubai didesniu atlyginimu, tampa sunkvežimio vairuotoju ir važinėja po Europą, įveikė kitas 17 juostų.

Specialusis žiuri prizas atiteko rumunų režisieriaus Andrei Gruzsniczki juostai „Quod Erat Demonstrandum“ („Ką ir reikėjo įrodyti“), kuriame pasakojama apie matematiką, užsitraukiantį policijos rūstybę teoremai skirto straipsnio išspausdinimu JAV žurnale be komunistinės valdžios leidimo.

Amerikietis Matthew McConaughey buvo paskelbtas geriausiu aktoriumi už vaidmenį Jeano-Marco Vallee (Žano Marko Vali) filme „Dalaso pirkėjų klubas“ (Dallas Buyers Club), o jo tėvynainė Scarlett Johansson buvo pripažinta geriausia aktore už darbą Spike'o Jonze'o (Spaiko Džounzo) filme „Ją“ (Her).

Šiemet festivalio bilietų buvo parduota 20-čia proc. daugiau nei pernai; iš viso buvo atėję maždaug 150 tūkst. žmonių.

Festivalio direktorius Marco Muelleris, kuris anksčiau vadovavo Venecijos kino festivaliui, sakė, kad siekia vėl įrašyti Romą į tarptautinio kino žemėlapį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento