Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 13

Pradedantis režisierius: reikia ne skųstis, o daryti

Galimybių turi tiek, kiek jų susikuri pats. Tą įrodo jaunų žmonių grupė, šią vasarą Veisiejų apylinkėse nufilmavusi pilnametražį filmą. Jį kurdama komanda sugebėjo išsiversti su itin mažu biudžetu. Veiksmo komediją „Problemų tvarkytojas“ režisavęs Marius Pocevičius sako, jog turint užtektinai motyvacijos ir bendraminčių grupelę, net ir beprotiškos idėjos gali būti įgyvendintos.
Filmo akimirka
Filmo akimirka

„Studijų metais pradėjęs lankyti studentišką teatrą susipažinau su daug talentingų žmonių, kurie dėl įvairių priežasčių turi riboti savo kūrybinį potencialą ir dažnai užsilaiko įkvėpimo neskatinančiuose, bet materialinį pagrindą užtikrinančiuose darbuose.“ – sakė filmo „Problemų tvarkytojas“ sumanytojas ir režisierius M.Pocevičius. – „O visos geros idėjos ir talento atsiskleidimo akimirkos lieka nedidelio rato ribose.“

Anot jo, noras parodyti, kad Lietuvoje egzistuoja nemaža jaunimo dalis, kuri nori gyventi ir save realizuoti ne kur nors užsienyje, o čia, buvo viena iš varomųjų projekto jėgų. Ne skundžiant, o imantis konkrečių darbų atsiveria galimybės.

Tačiau visus trūkumus atsvėrė žmonių pasišventimas, asmeninių ambicijų atsisakymas ir nuoširdus darbas

„Tiek per filmavimą, tiek prieš jį, susidūrėme su daugybę sunkumų. Nebuvo lengva sukomplektuoti aktorių sąstatą, nes tam reikėjo aukoti dvi vasaros atostogų savaites, trūko filmavimui reikalingos technikos ir pagalbinio personalo.“ – dalinosi M.Pocevičius. – „Tačiau visus trūkumus atsvėrė žmonių pasišventimas, asmeninių ambicijų atsisakymas ir nuoširdus darbas.“

Filmo kūrėjas teigė, kad jis su bendraminčiais gana greitai suprato, kad tokiam projektui jie beveik neturi šansų rasti finansinių rėmėjų.

„Nė vienas iš mūsų nėra profesionalas, nesame darę nieko panašaus, todėl užuot skyrę laiką ir energiją potencialių rėmėjų paieškai, mes susikoncentravome ties menine dalimi ir naudojome tuos resursus, kuriuos galėjom gauti,“ – pasakojo M.Pocevičius. Jis pats beveik metus taupė būtiniausioms išlaidoms, o visi kiti dalykai atsirado gerų žmonių dėka. Filmo kūrėjai sugebėjo rasti ir pasiskolinti net tokius retus daiktus kaip dujokaukės, antrankiai, elektrošokas ar... lankas.

Aikštelėje specialieji efektai buvo kuriami, rodos, iš nieko. „Vienas įdomesnių momentų buvo kraujo virimas.“ – prisiminė M.Pocevičius. – „Tikroviškui efektui sukurti mes išbandėme daugybę priemonių: plaukų dažus, guašą, lūpų dažus, įvairias uogienes, sirupą ir maistinius dažus.“

VIDEO: Problemų Tvarkytojas trailer

Kaip tai atrodys ekrane, žiūrovai galės pamatyti jau kitų metų pradžioje. Filmo kūrėjai teigia, kad nuo pat pradžių nekomerciniu buvęs projektas toks ir liks, todėl visą filmą bus galima rasti „Youtube“ svetainėje. Tačiau kartu planuojama ir pora nemokamų peržiūrų, kurių tikslias datas M.Pocevičius pažadėjo paskelbti po filmo „Facebook“ profilyje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento