Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Prasidėjo Azijos kino filmų retrospektyva

Vilniuje, kino teatre „Pasaka“, ketvirtadienio vakarą prasidėjo Azijos kino filmų retrospektyva. „Azijos menų centro“ rengiamoje retrospektyvoje, kuria minimas Vilniaus universiteto Orientalistikos centro veiklos 20-metis, pristatomi filmai iš Indijos, Japonijos ir Kinijos.
Kino teatras „Pasaka“
Kino teatras „Pasaka“ / Kino teatro archyvo nuotr.

Retrospektyvą pradėjo japonų režisieriaus Hirofumi Kawaguchi filmas „Geležinkelis“. Iš viso retrospektyvoje – po keturis filmus iš Indijos ir Kinijos bei du iš Japonijos.

„Šiemet Orientalistikos centras švenčia 20 metų jubiliejų ir Azijos menų centras pasiūlė organizuoti pirmąją Lietuvoje Azijos filmų retrospektyvą. Tai pirmas kompleksiškas festivalis, todėl labai specifinių filmų nerinkome. Rinkome tai, kas žmonėms būtų įdomu, patrauklu.

Visi filmai, kaip pastebės žiūrovai, yra labai estetiški, daug gražių vaizdų, temos, kurios vakariečiams taip pat artimos, pateikiamos per azijietišką prizmę. Kitas dalykas – mes rinkdami filmus bendradarbiavome su Japonijos, Kinijos ir Indijos ambasadomis. Tas bendradarbiavimo rezultatas lėmė, kokius mes filmus pasirinkome“, – sakė Azijos menų centro direktorė Karolina Levanaitė.

Programoje – 1955-aisiais sukurtas indų režisieriaus Raj Kapooro filmas-muzikinė drama „Ponas sukčius“, prieš penkerius metus sukurti indų filmai „Žvaigždės ant žemės“, „Drąsusis Ikbalas“, „B.L.A.C.K.“.  

Kinijos režisierių darbai – Yimou Zhango 1999-ųjų juosta „Kelias namo“, „Kalnų laiškanešiai“ ir prieš dvejus metus sukurtos juostos „Paprastas gyvenimas“ ir „Dviračiu į kalno viršūnę“.

Ketvirtadienio vakarą prasidėjusi Azijos kino filmų retrospektyva truks iki gegužės 8-osios, filmai rodomi kino teatre „Pasaka“. Pasak Azijos menų centro direktorės, Azijos filmų retrospektyvą ketinama rengti ir kitąmet ir į programą įtraukti filmus iš Indonezijos, Butano, Nepalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?