Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 13

Premjerė sveikina Venecijos kino festivalio prizininką L.Bareišą ir visą komandą

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina režisierių Lauryną Bareišą ir visą kūrybinę komandą – L.Bareišos debiutinis filmas „Piligrimai“ išrinktas geriausiu konkursinės programos „Horizontai“ filmu Venecijos kino festivalyje.
Laurynas Bareiša Venecijos kino filmų festivalyje
Laurynas Bareiša Venecijos kino filmų festivalyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Venecijos bienalėje, viename prestižiškiausių pasaulio kino festivalių, jauno lietuvių režisieriaus Lauryno Bareišos filmas „Piligrimai“ konkursinėje programoje „Horizontai“ laimėjo Juodąjį liūtą – pagrindinį programos prizą. Tai pasaulinis mūsų kino pripažinimas ir olimpinis kultūros medalis. Ypač džiugina, kad filmo kūrėjams tai pirmasis jų ilgo metro darbas, įrodantis, jog net be didelių išteklių Lietuvos kino kūrėjai turi didžiulį potencialą ir ne tik lygiuojasi į ilgametes kino tradicijas turinčių šalių filmų kūrėjus, bet ir juos nugali.

Nepriklausomybės laikotarpiu lietuviški filmai buvo įtraukiami į svarbiausių kino festivalių – Kanų, Berlynalės, Venecijos ir kitas programas, tačiau pirmą kartą Lietuvos kino istorijoje lietuviškam kinui buvo skirtos netylančios seniausio pasaulyje – Venecijos kino festivalio ovacijos“, – sakoma premjerės sveikinime.

Režisieriaus Lauryno Bareišos debiutinis pilnametražis filmas „Piligrimai“ Venecijos kino filmų festivalyje išrinktas geriausiu konkursinės programos „Horizontai“ filmu.

Apdovanojimų ceremonija festivalyje įvyko šeštadienį.

Pagrindinius vaidmenis „Piligrimuose“ sukūrė kylantys ir jau žinomi jaunosios kartos aktoriai – Gabija Bargailaitė, Giedrius Kiela, Indrė Patkauskaitė ir Paulius Markevičius, o prie filmo kūrimo prisidėjo žinomi Lietuvos kino profesionalai – operatorius Narvydas Naujalis, dailininkė Sigita Šimkūnaitė ir kiti. Filmo prodiuserė Klementina Remeikaitė („Afterschool“).

Filmo premjera Lietuvoje numatoma kitų metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas