Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 25

Rekomenduojami „Kino pavasario“ filmai antradieniui, kovo 25 d.

Kasdien pateikiame rekomenduojamų „Kino pavasario“ dienos filmų sąrašą. Į juos galioja speciali bilieto kaina - 10 lt, įsigyjant bilietus kasose. Antradienio, kovo 25 d. filmuose – tapatybės paieškos, šokiruojantis žiaurumas, poetiški vaizdai, ir kažkur toli žibanti viltis, rojaus svajonė.
Filmo „Lūšies valanda“ kadras
Filmo „Lūšies valanda“ kadras

Aš ne jis (Ben o degilim / I'm Not Him), Turkija, Graikija, Vokietija, Prancūzija, 2013, rež. Tayfun Pirselimoglu

19:30 Forum Cinemas Vingis 11 salė

Ligoninės kavinės darbuotoją Nihatą suglumina pažintis su neseniai įsidarbinusia indų plovėja Aise. Paslaptinga moteris nevengia flirto ir nedviprasmiškai vilioja Nihatą, kuris dėl to jaučiasi nepatogiai. Tarp bendradarbių sklando gandai, kad Aisės sutuoktinis yra nuteistas dešimčiai metų kalėjimo už šiurpius nusikaltimus, tačiau Nihatas neatsispiria ir sutinka pavakarieniauti moters namuose. Taip užsimezga keisti ir pavojingi santykiai. Nihatas atsitiktinai randa Aisės vyro nuotrauką. Nepažįstamasis nusikaltėlis be galo panašus į jį. Aisės veikiamas Nihatas nusprendžia apsimesti jos tikruoju vyru.

VIDEO: Filmo „Aš ne jis“ anonsas

Mano mielas pipirų kraštas (My Sweet Pepperland), Kurdistanas, Prancūzija, Vokietija, Irakas, 2013, rež. Hiner Saleem

21:15 Forum Cinemas Vingis 3 salė        

Žlugus Saddamo Husseino režimui, du sąjungininkai suvienija jėgas karo nuniokotame kurdų kaime, kuris ribojasi su Irano, Irako ir Turkijos valstybių sienomis. Kurdų nepriklausomybės karo herojus Baranas, pavargęs nuo mamos, vis beieškančios jam nuotakos, dabar dirba policininku ir bando sustabdyti vietinių gaujų vykdomą alkoholio bei ginklų kontrabandą. Ir štai į Dievo pamirštą kraštą dirbti neseniai atidarytoje mokykloje atvyksta drąsi ir graži pedagogė Govenda. Ji nepaiso dvylikos brolių pasipiktinimo dėl netinkamos moteriai veiklos. Baranas ir Govenda svajoja kuo greičiau atkurti tvarką nuniokotoje ir korumpuotoje šalyje. 
Šis filmas apdovanotas Čikagos kino festivalyje, taip pat pelnė Abu Dabio kino festivalio specialųjį žiuri prizą.

Dainininkės Jurgos Šeduikytės atsiliepimą apie šį filmą galite perskaityti čia. 

VIDEO: Filmo „Mano mielas pipirų kraštas“ anonsas

Lūšies valanda (I lossens time / The Hour of the Lynx), Danija, Švedija, 2013, rež. Søren Kragh-Jacobsen

22:00 Forum Cinemas Vingis 9 salė   

Į kunigę Heleną pagalbos kreipiasi mokslininkė Lisbeta. Jaunas vaikinas, kuris nužudė du senyvo amžiaus žmones, kalėjime bandė nusižudyti kliedėdamas apie Dievą. Jis tapo dalimi eksperimento, kurio metu dovanojant kaliniams gyvūnus bandoma juos sužmoginti, tačiau vaikinas visiškai sužvėrėja. Bijodamos, kad jis vėl norės žudytis, kunigė ir mokslininkė privalo užgniaužti priešiškumą viena kitos atžvilgiu, kad galėtų dirbti išvien. Lenktyniaudamos su laiku dvi moterys pradeda sunkią kelionę į liguisto jaunuolio protą ir sielą.

Vienas iš keturių manifesto „Dogma“ iniciatorių Sørenas Kraghas-Jacobsenas („Mifune“ buvo rodoma Lietuvos kino repertuare 1999 m.) režisuoja psichologinę dramą pagal žymiąją Pero Olovo Enquisto pjesę (pagal ją yra pastatytas spektaklis Klaipėdos dramos teatre).

VIDEO: Filmo „Lūšies valanda“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento