Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 08

Režisieriaus P.Mačiulskio filmas laimėjo pagrindinį prizą festivalyje Japonijoje

Jaunosios kartos režisieriaus Pijaus Mačiulskio filmas „Naiku“ laimėjo pagrindinį prizą „Yubari Fantastic Film Festival“ (YIFF) Japonijoje, pranešė Lietuvos kino centras.
Kadras iš Pijaus Mačiulskio filmo „Naiku“
Kadras iš Pijaus Mačiulskio filmo „Naiku“ / Kadras iš filmo
Temos: 2 Kinas Japonija

„(...) jaučiuosi be galo įvertintas ir pagerbtas – tokios sėkmės visiškai nesitikėjome, buvo labai stiprių filmų. Tikiuosi, pasinaudosime atsivėrusiomis galimybėmis ir toliau bendrausime su Japonija kurdami filmus“, – sakė P.Mačiulskis.

Filme pasakoma apie jaunuolį Adomą, kuris klaidžiodamas susiduria su dešimčia chuliganų ir įsitraukia į žiaurų žaidimą dėl paslaptingo trofėjaus. Filmo atmosferą kuria atšiaurios Vilniaus erdvės, niūrūs industriniai pastatai bei ciniški personažai. Vienas filmo siekių – perteikti šiuolaikinę baimės ir nevilties išraišką jauno žmogaus pasaulyje.

Vilniuje gimęs ir augęs P.Mačiulskis kino filmus kuria nuo 2015 metų. Šiuo metu jis baigia teorinės, socialinės ir filosofinės kino evoliucijos studijas prestižiniame „King’s College“ Londone. Kiti kūrėjo trumpametražiai filmai įtraukti į Baltijos bei Lietuvos kino fondus, apkeliavo 14 tarptautinių festivalių ir pelnė apdovanojimų.

YIFF festivalis Japonijoje vyksta nuo 1990 metų. Tai svarbus regiono kino industrijos renginys, pritraukiantis Rytų Azijos šalių filmų platintojus, mecenatus bei prodiuserius.

Praeityje YIFF apdovanojimus yra pelnę tokie garsūs filmai kaip Quentino Tarantino „Reservoir Dogs“ (1992), Joelio Coheno „Millers Crossing“ (1990).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas