Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 01

Šarūno Barto filmų retrospektyva – seniausiame Lotynų Amerikos festivalyje

Tarptautiniame 56-ąjame Kartagenos filmų festivalyje Kolumbijoje bus parodyta lietuvių režisieriaus Šarūno Barto filmų retrospektyva. Tai yra pirmas kartas, kai į seniausio Lotynų Amerikos kino festivalio programą yra įtraukiamas lietuvių kūrėjo darbas, rašoma Lietuvos kino centro pranešime spaudai.
Šarūnas Bartas
Šarūnas Bartas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Festivalio programoje bus parodyti šeši režisieriaus Š. Barto filmai: „Ramybė mūsų sapnuose“ (2015), „Praėjusios dienos atminimui“ (1990), „Namas“ (1997), „Koridorius“ (1995), „Mūsų nedaug“ (1996) ir naujausias, Pompidou centro užsakymu sukurtas autoportretinis trumpametražis filmas „Kas jūs ir kur esate, Šarūnai Bartai?“ (2016). Festivalyje dalyvaus ir retrospektyvos programos filmus pristatys Š. Bartas ir filme „Ramybė mūsų sapnuose“ vaidinusi aktorė Ina Marija Bartaitė.

„Mūsų šalies kino industrija išgyvena pakilimą ir Kartagenos filmų festivalis yra svarbi šio atgimimo dalis. Mes neabejojame, kad Š.Barto retrospektyva, jau nekalbant apie jo paties ir I.M.Bartaitės dalyvavimą, bus svarbus indėlis ne tik kalbant apie festivalio programą, bet ir į paties festivalio sėkmę“, – sakė programos direktorė Diana Bustamante Escobar.

„Prieš 20 metų sukurtos juostos sėkmingai gyvena savo gyvenimus: rodomos retrospektyvose, per televiziją, ir jų likimas mažai nuo manęs bepriklauso“, – pasakojo Š.Bartas, kurio filmų retrospektyva užsienio auditorijai yra pristatoma nebe pirmą kartą. Visai neseniai šio režisieriaus filmai buvo rodomi Paryžiuje, Pompidou centre, taip pat Lenkijoje, Brazilijoje, Maroke ir kitur.

Kartagenos filmų festivalis vyks kovo 2–7 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas