Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 06

Savaitės kino naujienos: naujas Larso von Triero žudikas, į Hario Poterio pasaulį vykstantis Johnny Deppas ir „Simpsonų filmas 2“

Šią savaitę Larsas von Trieras rado savo filmo apie serijinį žudiką žvaigždę, atgijo kalbos apie senokai pamirštus tęsinius, Tomas Hardy ir Johnny Deppas paskelbė apie naujus vaidmenis, o Quentinas Tarantino vėl prabilo apie išėjimą į pensiją.
Mattas Dillonas, Claire Foy, Houmeris, Johny Deppas
Mattas Dillonas, Claire Foy, Houmeris, Johny Deppas

Larsas von Trieras niekuomet nestokojo ambicijų. Po 2013-ųjų dviejų dalių „Nimfomanės“ (Nymphomaniac) Larsas suka nuo sekso prie mirties. Pernai paskelbtas projektas iš pradžių turėjo būti dar didesnis už „Nimfomanę“ ir serijinio žudiko istoriją papasakoti per aštuonias serijas.

Planai pasikeitė ir dabar „Namai, kuriuos pastatė Džekas“ bus nebe serialas, o filmas. Pagrindinį vaidmenį jame atliks Mattas Dillonas, o legendinis Bruno Ganzas vaidins artimą žudiko draugą. Filmas pasakos apie dvyliką Džeko gyvenimo metų ir tai, kaip per juos jis daro vieną ilgą „meno kūrinį“. Skamba šiurpiai, bet kai kalbame apie L.von Trierą, ko dar galime tikėtis.

Padaryti kriminalinį trilerį nusprendė ir Olivier Assayasas, šiemet Kanuose laimėjęs geriausio režisieriaus prizą. 2014-ais jo „Dievaičio akis“ su Robertu Pattinsonu, Robertu De Niro ir Rachel Weisz buvo vos per mėnesį nuo filmavimo pradžios, kai neteko studijos paramos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Pattinsonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Pattinsonas

Praėjus dvejiems metams O.Assayasas savo projektą gaivina iš numirusių, tik šįkart vietoje R.De Niro kviečiasi Sylvesterį Stallone. Jis vaidins mafijos bosą, iš kurio jaunas vagis (R.Pattinson) nušvilpia deimantą. S.Stallone, R.Pattinsono ir O.Assayaso mišinys skamba, švelniai tariant, neįprastai, bet pastarasis visą savo karjerą darė neįprastus dalykus, tad laukti yra ko.

Tomas Hardy jau yra suvaidinęs krūvą nusikaltėlių, bet dabar imsis jų karaliaus – Al Capone’ės. Josho Tranko filmas pasakos apie kalėjime jau dešimt metų sėdintį mafiozą ir jo prisiminimus. „Norim ne tiesiog perkurti senus filmus apie gangsterius, bet naują istoriją papasakoti su ta pačia nuotaika, kurią turėjo „film noir“, – sakė T.Hardy.

Kadras iš filmo/Taronas Egertonas ir Tomas Hardy filme „Legenda“
Kadras iš filmo/Taronas Egertonas ir Tomas Hardy filme „Legenda“

Tuo tarpu Johnny Deppas imasi lengvesnio turinio projektų. „Fantastiniuose gyvūnuose ir kur juos rasti“ aktorius pasirodys tik kelioms minutėms, tačiau antrojoje filmo dalyje bus vienas pagrindinių veikėjų. Iš viso Hario Poterio filmų priešistorė turės penkias dalis ir vos išgirdęs apie tęstinį J.Deppo darbą jose, internetas sugalvojo teoriją, jog galbūt jis vaidins jauną profesorių Dumbldorą.

Leos Caraxas šiemet pradeda filmuoti savo kartu su grupe „Sparks“ parašytą miuziklą. „Anetė“ pasakos apie komiką, kuris, mirus žmonai, lieka vienas auginti savo dvimetės dukros. Skamba ne visai „miuzikliškai“, bet 2012-aisiais po trylikos metų pertraukos pilnametražį filmą „Šventieji motorai“ (Holy Motors) pristatęs L.Caraxas jau įtikino, kad kuo keistesnė istorija, tuo geriau jis ją papasakos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Leosas Caraxas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Leosas Caraxas

2011-aisiais pasirodžiusi amerikietiška „Merginos su drakono tatuiruote“ (The Girl with the Dragon Tattoo) versija turėjo būti tik pirma trilogijos dalis. Tačiau režisierius Davidas Fincheris nerodė didelio noro grįžti, filmas neuždirbo tiek milijonų, kiek tikėjosi, ir galiausiai ėmė atrodyti, kad bet koks tęsinys – miręs.

Bet nepaisant fakto, jog tiek D.Fincheris, tiek pagrindinę veikėją vaidinusi Rooney Mara pripažino nebetikintys antra dalimi, ji vis tik įvyks. Siaubo filmų režisierius Fede Alvarezas apsiėmė rašyti ir režisuoti „Merginą, kuri užkliudė širšių lizdą“, nors neaišku, ar grįš kas nors iš pirmojo filmo aktorių.

Kadras iš filmo/Rooney Mara filme „Mergina su drakono tatuiruote“
Kadras iš filmo/Rooney Mara filme „Mergina su drakono tatuiruote“

Jamesas L. Brooksas prakalbo apie didžiausio savo kūrinio tęsinį. Daugiau kaip pusę milijardo uždirbusio „Simpsonų filmo“ autoriai ilgai tikino, kad antro filmo neplanuoja, bet panašu, kad nuotaikos keičiasi. Prodiuseris teigė, jog „Fox“ labai nori antros dalies, bet kūrybinė komanda kol kas dėl to nėra tikra. „Greitai pradėsime aktyviau aiškintis, ar tai įmanoma“, – patikino jis, tad gali būti, jog netrukus išgirsime, kad tęsinys tikrai įvyks.

Q.Tarantino fanai žino, kad nuo pat karjeros pradžios jis teigė sukursiąs ne daugiau dvylikos filmų. Pastaruoju metu apsistojęs ties dešimtimi, šią savaitę režisierius patvirtino, kad neketina keisti plano. „Numetu mikrofoną. Boom. Ir tegul kas nors padaro geresnę karjerą“, – aiškino savo sprendimą jis. Vadinasi, mums teliko du Q.Tarantino filmai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Quentinas Tarantino
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Quentinas Tarantino

Kas po to? „Sėkme laikyčiau tai, jei man pabaigus karjerą būčiau prisimintas kaip vienas geriausių visų laikų režisierių. Ir ne tik – noriu būti prisimintas kaip didis menininkas, ne tik režisierius“, – sakė jis, pridėdamas, kad nebedarydamas filmų rašys knygas ir statys spektaklius.

Tuo tarpu lapkričio ketvirtąją „Netflix“ pasiekė naujausias iš ilgos serijos stulbinančiai gerai vertinamų serialų. „Karūna“ (The Crown) pasakoja apie jauną karalienę Elžbietą II. Daugiau kaip pusantro šimto milijonų eurų kainavęs serialas sulaukė aibės kritikų liaupsių, bet ar tokia tema tikrai dera prie įprasto „Netflix“ stiliaus? Laikas parodys.

VIDEO: The Crown | Thematic Trailer: 2 Courts | Netflix

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas