Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 09

Serialų mėgėjams – puikių įvertinimų sulaukęs „Legionas“, dvelkiantis „Pink Floyd“ aura

Serialų ir komiksų mėgėjams – džiugi žinia. Vasario 8 d. kanalas „FOX“ paleido pirmąją naujojo serialo „Legionas“ seriją. Šios istorijos epicentre – antgamtinių galių turintis jaunuolis Davidas Halleris – superherojus, gerai pažįstamas iš „Marvel“ komiksų.
Kadras iš serialo „Legionas“
Kadras iš serialo „Legionas“

„Legiono“ kūrėjai – tie patys kino grandai, sukūrę 2 Auksinius gaublius pelniusį serialą „Fargo“. Tai – Noahas Hawley'us ir Johnas Cameronas.

Pagrindiniam serialo vaidmeniui buvo pasirinktas britų aktorius Danas Stevensas, kuris savo rolę yra apibūdinęs kaip „visiškai beprotišką“.

Halleris – nerimastingas jaunuolis, kuriam vaikystėje buvo diagnozuota šizofrenija. Kankinamas sunkios diagnozės vaikinas daugybę metų praleido įvairiose psichiatrijos ligoninėse. Tačiau jo gyvenimas ima netikėtai keistis, sutikus pacientę Sydę (vaid. Rachel Keller) ir pajutus abipusius romantiškus jausmus.

Sydė įkalbina Hallerį apsilankyti pas dar vieną gydytoją Melanie Bird (vaid. Jean Smart), garsėjančią išskirtine nuovoka ir netradiciniais gydymo metodais. Bird patvirtina, jog Hallerio regimos vizijos yra tikros, atskleisdama nepažintas jo galimybių ribas.

VIDEO: Legion Official Trailer #1 [HD] | An Original Series From FX and Marvel

Įdomūs faktai

Teigiama, jog siekdamas padėti D.Stevensui įsijausti į ypatingą Hallerio proto būklę, N.Hawley'us jam sukūrė specialų, iš 160 dainų sudarytą garso takelį.

Jame galima rasti platų muzikos žanrų spektrą – nuo eksperimentinės prancūzų muzikos iki screm'o ir netgi psichodelinio roko grupės „Pink Floyd“.

Neatsitiktinai buvo parinktas ir Hallerio mylimosios (Sydės) vardas, kurio kilmę serialo kūrėjai sieja su vienu pagrindinių grupės „Pink Floyd“ įkūrėju – Sydu Barrettu.

Ir tai – dar ne viskas. Norėdamas sukurti specifinę serialo atmosferą, N.Hawley'us paprašė kompozitoriaus Jeffo Russo sukurti garso takelius, kurie būtų panašūs į „Pink Floyd“ albumą „The Dark Side of the Moon“, išleistą 1973 metais.

VIDEO: The Dark Side Of The Moon Complete Album

Kritikų įžvalgos

Nors serialas „Legionas“ skaičiuoja dar tik pirmąsias pasaulinės premjeros dienas, jis jau susilaukė tarptautinės kino kritikų auditorijos dėmesio.

Portalo „Rotten Tomatoes“ duomenimis, nuomonę apie serialą pareiškė apie 50 kinų apžvalgininkų, vidutiniškai skirdami 8.5/10 įvertinimą.

Glaustai šis serialas buvo apibūdintas kaip „drąsus, protingas ir vizualiai prikaustantis“. Tai – meistriškai surrealus ir bebaimis atitrūkimas nuo tradicinių superherojų siužetų.

Itin teigiamus vertinimus paskelbė ir portalas „Metacritic“. Remiantis 39-iais kritikų įvertinimais, „Legion“ reitingas šiuo metu yra 82/100.

Žinoma, jog pirmąjį sezoną sudarys 8 epizodai. Kol kas oficialiais duomenimis yra numatytos kas savaitinės 5-ių pirmųjų epizodų premjeros.

Žiūrovų dėmesiui: serialą „Legion“ legaliai galite žiūrėti išmaniojoje „TELIA“ televizijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas