Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 03

„Sidabrinės gervės“ apdovanojimams artėjant, Ramūnas Rudokas nuo statulėlės nugremžė sidabrą

Artėjant „Sidabrinės gervės“ apdovanojimams, kurie gegužės 13 dieną įvyks Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, šio renginio organizatoriai prisiminė nemirštančias tradicijas. Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė sekė pasakas apie gerves, o Ramūnas Rudokas kolegai Kęstučiui Jakštui atidavė jųdviejų laimėtą „Sidabrinę gervę“.
Artėjant „Sidabrinės gervės“ apdovanojimams, prisimintos jų tradicijos
Artėjant „Sidabrinės gervės“ apdovanojimams, prisimintos jų tradicijos

„Šiais metais „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai vyks dviem savaitėmis anksčiau – nušluostysime nosį Kanų kino festivaliui! – šmaikštavo Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė, jai pačiai netikėtai pasveikinta su būsimu gimtadieniu.

„Sidabrinės gervės“ apdovanojimų rengėjai džiaugėsi jau tradicija tampančiu bendradarbiavimu su Vilniaus kino teatru „Pasaka“.

„Gegužės 11, 12 ir 13 dienomis žiūrovai kino teatre „Pasaka“ už mažesnę kainą galės pamatyti visus šių metų apdovanojimams nominuotus filmus, – specialią programą pristatė „Pasakos“ atstovė Daiva Rudytė. – O vasarą planuojame pristatyti „Auksine gerve“ apdovanoto kino kūrėjo visų filmų retrospektyvą. Todėl kviečiame žiūrėti ir mylėti lietuvišką kiną!“

Artėjant Sidabrinės gervės apdovanojimams, prisimintos jų tradicijos
Artėjant „Sidabrinės gervės“ apdovanojimams, prisimintos jų tradicijos

Pagerbdama kino teatro „Pasaka“ ir „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų partnerystę, G.Jaraminaitė-Ryškuvienė susirinkusiems paskaitė pasakų ir pasakėčių apie gerves.

Įžanginio „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų renginio kulminacija tapo Ramūno Rudoko ir Kęstučio Jakšto statulėlės pasidalijimo ceremonija. Šis aktorių tandemas 2010 metais pelnė vieną bendrą statulėlę už darbą filme „Zero II“ ir nuo to laiko artistai kasmet perleidžia šį garbingą apdovanojimą vienas kitam.

„Už kiną Lietuvoje kiekvienais metais tavęs neapdovanos, o mes su Ramūnu kasmet darom vienas kitam šventę – jei ta tradicija tęsis, mes kas antri metai būsime apdovanoti! – džiaugėsi K.Jakštas, netrukus pašmaikštavęs, kaip jam trūko „Sidabrinės gervės“ statulėlės. – Tuos metus man buvo labai sunku gyventi be gervės – kasdienės bemiegės naktys ir išgyvenimai, didžiuliai širdagraužiai. O kai tik sugebėdavau užmigti, matydavau tik vieną – skrendančią gervę.“

R.Rudokas, traukdamas iš drobinio maišelio jų pelnytą gervę, negalėjo susilaikyti nuo komentarų.

„Galiu išaiškinti Kęsto sapną: jis sapnuoja, nes jaudinasi, kad aš skutu nuo gervės sidabrą ir darausi auskarus! Pažiūrėk, kokia sukūdusi!“ – juokėsi R.Rudokas.

„Jei rimtai, neseniai važiavau automobiliu ir pamačiau smėlio laukymėje tikrą gervę – ji mane nustebino savo dydžiu“, – savo atradimais pasidalijo K.Jakštas, šiais metais vėl režisuosiantis „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus.

„O kadangi aš kurį laiką negaliu važinėti automobiliu, turėjau tenkintis šia maža gerve“, – staigiai replikavo R.Rudokas, prieš metus dvejiems metams netekęs vairuotojo pažymėjimo.

Artėjant Sidabrinės gervės apdovanojimams, prisimintos jų tradicijos
Artėjant „Sidabrinės gervės“ apdovanojimams, prisimintos jų tradicijos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento