Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 05

Šiemetinėje „Scanoramoje“ – prestižinius apdovanojimus pelnę filmai

Ketvirtadienį Vilniuje prasideda 13-asis Europos šalių kino forumas „Scanorama“, per kurį bus pristatytos įsimintiniausios Europos kino premjeros, vyks susitikimai su kino kūrėjais, o kino profesionalai rinksis į industrijos renginį „Scanoramos kryptys“.
Kadras iš filmo „45 metai“
Kadras iš filmo „45 metai“ / „Scanorama“ nuotr.
Temos: 1 „Scanorama“

„Šiais metais „Scanorama“ parodys nepaprastai daug prestižinius apdovanojimus pelniusių filmų – pradedant Berlyno „Krištoliniu lokiu“, Kanų kino festivalio „Auksine palmės šakele“ ir baigiant Geteborgo, Lokarno, San Sebastiano laurais. Daug mūsų rodomų filmų varžysis dėl geriausio Europos filmo apdovanojimo Europos kino akademijos tradiciniame konkurse“, – teigė festivalio meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Festivalio repertuare – dvylika programų, kurias sudaro daugiau nei 100 filmų šiemet savo geografija aprėpsiančių ne tik Europą, bet ir Aziją, pranešė organizatoriai.

Festivalyje tradiciškai vyks ir konkursinė programa „Naujasis Baltijos kinas“ bei bus rodoma jau apdovanojimais įvertintų trumpametražių filmų programa „Europos kino akademijos nominantai ir laureatai 2014“.

Jaunuosius kino gerbėjams „Scanorama“ vėl kvies į programą „Atsivesk mamą ir tėtį“, o aštresnio humoro jausmo žiūrovams šiemet pirmą kartą festivalio istorijoje bus pristatyta siaubo komedijų naktis „Ateiviai, zombiai ir poniai“.

Kadras iš filmo „Mirusios širdys“/Kadras iš filmo „Mirusios širdys“
Kadras iš filmo „Mirusios širdys“/Kadras iš filmo „Mirusios širdys“

Lietuviškos dokumentinės kino premjeros šiemet „Scanoramoje“ daug dėmesio skirs teatrui. Režisierius Jokūbas Vilius Tūras pristatys filmą „Apie Joną“, kuriame artimiau supažindins su legendiniu Lietuvos teatro ir kino režisieriumi Jonu Vaitkumi, o režisierė Akvilė Gelažiūtė pakvies į filmo „Deminas: dvi tvirtovės“ premjerą apie jauną teatro pedagogikos studentą, kuriantį pirmąjį savo etiudą. 

Į forumą šiemet atvyks kino režisierius Bjornas Hlynuras Haraldssonas, Gruzijos režisierė Salomė Alexi, „Oskaro“ laureatas, režisierius Matas Kirkby iš Didžiosios Britanijos ir kiti kino pasaulyje pripažinti kino kūrėjai bei aktoriai.

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio 5–22 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas