Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 07

Sinoptikai: „Savaitgalio orai gali kelti pavojų jūsų sveikatai“ (video)

Jau savaitę Lietuvoje vyrauja šilti orai, pranešama ir apie pirmuosius staliukus, parskridusius į lauko kavines. Tačiau derėtų žinoti, kad šio savaitgalio meteorologinė situacija nebus tokia dosni ir net gali kelti pavojų jūsų sveikatai, informuoja Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“.
„Kino pavasario“ orų pranešėjas Silvestras Dikčius (video stop kadras)
„Kino pavasario“ orų pranešėjas Silvestras Dikčius

Šeštadienį ir sekmadienį netoli mūsų suksis depresyvi žemo slėgio sritis, kuri būnantiems lauke nežada jokių gerų emocijų. Padidės tikimybė sušlapti ir susirgti peršalimo ligomis, o jei ir pasirodys Saulė – ultavioletinė spinduliuotė bus labai pavojinga jūsų odai. Reikėtų saugotis ir įprastai šiuo metų laiku išaugančio kietųjų dalelių kiekio.

VIDEO: „Kino pavasario“ savaitgalio orų prognozė

Maža to, miškuose jau pabudo erkės bei varlės, ant kurių galima paslysti. Dėl švelnios žiemos jų skaičius šį pavasarį turėtų būti labai didelis. Gamtoje daugėja ir kraujasiurbių vabzdžių, kurių spiečiai į iškylautojus nusitaikys jau artimiausiomis dienomis.

Dėl šių priežasčių rekomenduojame likti apsaugotose nuo išorės veiksnių patalpose. Mūsų duomenims saugiam poilsiui pritaikyti visi kino teatrai, kuriuose šiuo metu vyksta 21-asis kino festivalis „Kino pavasaris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas