Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 20

Slemo pradininkas Domas Raibys komentuoja „Meilės širdį“ – filmą apie šiuolaikinius lenkų menininkus

„Meilės širdis“ („A Heart of Love“, rež. Lukasz Ronduda) – tai muzikinis filmas apie dviejų šiuolaikinių lenkų menininkų Wojciecho Bąkowskio ir Zuzannos Bartoszek audringus santykius ir kokie jie kartais gali būti sudėtingi, kai viršų ima ne jausmai, bet vidinis ego. 
Kadras iš filmo „Meilės širdis“
Kadras iš filmo „Meilės širdis“

Abu būdami dideli narcizai, nuolat balansuoja ant meilės ir neapykantos ribos. Jie ir aistringi, ir trapūs kaip krištolas, mėgstantys įsikūnyti į kitas asmenybes ar emocijas, pykstantys dėl vienas iš kito pavogtų sapnų ir svajonių, nuolat kvestionuojantys ribą tarp realybės ir fikcijos, performanso ir egoizmo. Filmą apie šių menininkų (su)gyvenimą ir kasdienybę komentuoja slem poezijos entuziastas Domas Raibys.

VIDEO: Serce miłości/A Heart of Love. Zwiastun/Trailer

„Jeigu labai patiko „Kvadratas“, rekomenduoju pažiūrėti ir filmą „Meilės širdis“. Abu filmai iš skirtingų perspektyvų žvelgia į šiuolaikinį meną. Pirmajame – pagrindinis veikėjas kuratorius ir jo bėdos, antrajame – menininkų pora ir jų kančios. Ruben Ostlund supažindino su šiuolaikinio meno ląstelėmis ir molekulėmis, Lukasz Ronduda parodys, kokie atomai sudaro tas molekules. „Kvadrate“ kartais sunku susigaudyti, nes visko labai daug vyksta, bet gelbėja humoras. „Meilės širdyje“ kartais sunku susigaudyti, nes nieko nevyksta, bet gelbėja muzika (jeigu norite sužinoti, kokia tai muzika, „Youtube“ pasiklausykite Wojteko Bąkowski arba „Niwea“).

Filmo seansai.

Atmetus visus išvedžiojimus, tai yra filmas apie dviejų menininkų, tiksliau, pagyvenusio vyro ir jaunos merginos, santykius. Šiuos santykius geriausiai atspindi scena, kai eilinio konflikto metu vyras užsidaro vonioje ir pradeda įrašinėti savo galvos daužymą į sieną…“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas