Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 05

„Tetrio“ efektas – kokia tikroji šio žaidimo atsiradimo istorija?

Sukinėti spalvingą detalytę prieš įdedant ją į tobulą padėtį yra taip smagu, kad „Tetris“ jau atsidūrė greta šachmatų visuotinai atpažįstamų žaidimų panteone.
Tetris
Tetris / Vida Press nuotr.

Tačiau tikra šio žaidimo atsiradimo istorija mažai žinoma. Viskas prasidėjo 1984 metais Sovietų Sąjungos mokslų akademijoje – jos programinės įrangos inžinieriaus sukurtas prototipas užkariavo milijonų viso pasaulio žaidėjų širdis.

Filmas „Tetris“, kuriame vaidina Taronas Egertonas ir kuris neseniai buvo pradėtas rodyti per „Apple TV+“, tyrinėja kuklias garsiojo žaidimo ištakas.

Šiame nepaprastai įtraukiančiame, nors itin paprastame žaidime, yra septynios unikalios formos detalės, kurių kiekviena susideda iš keturių kvadratėlių.

Žaidėjai tas detales judina, sukioja ir visaip bando sutapdinti, kad sudėliotų vientisas linijas, kurios vėliau ištrinamos, kad būtų galima žaisti be galo.

Žaidimo pavadinimas kilęs iš žodžių „tetra“ (graikų k. „keturi“) ir „tenisas“ (sportas, kuris labai patiko žaidimo autoriui Aleksejui Pažitnovui) – anglų kalboje jis net virto veiksmažodžiu, pavyzdžiui, kai „tetrinate“ bagažą, bandote jį įtalpinti į viršutinę lėktuvo daiktadėžę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas