Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 05 15

„Twin Peaks“: agento Deilo Kuperio sugrįžimas

Tie, kurie prieš 27 metus ir, be abejonės, ne kartą po to žiūrėjo kultinį režisieriaus Davido Lyncho serialą „Twin Peaks“, nepamirš jo visą likusį gyvenimą. Ir tai ne vien žodžiai – tai buvo kultūrinis sprogimas visomis prasmėmis: personažų daugiasluoksniškumu, detektyvinės siužeto linijos siurrealumu, fenomenaliu įprastas muzikos taisykles laužančiu Angelo Badalamenti garso takeliu. „Twin Peaks“ sugrįžta. Neįtikima, įžnybkite sau į ranką.
Sugrįžta „Twin Peaks“ serialas
Sugrįžta „Twin Peaks“ serialas / Kadras iš filmo anonso

Ir apie šį sugrįžimą serialo scenarijaus autoriai Davidas Lynchas bei Markas Frostas pradėjo galvoti 2012 metais. Tais pačiais metais pradėtos kurti ir serialo tęsinio siužetinės linijos gairės. 2014 metų rudenį sudaryta sutartis dėl naujų devynių serijų gamybos. Kitų metų pradžioje režisierius Davidas Lynchas prodiuseriams pristatė 400 puslapių scenarijų.

Trečiasis „Twin Peaks“ sezonas – koks jis?

Interviu žurnalui „Variety“ Markas Frostas yra sakęs, kad savo storiu šis scenarijus priminė Manhatano telefono abonentų knygą. Ne veltui: siužete – daugiau kaip 200 personažų.

Kad ir kaip pasirodytų keista, scenarijus nesukėlė jokių priekaištų. Vienintelis kilęs konfliktas, kaip rašo „Variety“, buvo susijęs su biudžetu: D.Lynchui jis pasirodė per mažas. Vis dėlto derybos, vykusios – kokios aplinkybės! – gurkšnojant kavą ir užkandžiaujant sausainiais, dėl biudžeto su JAV televizijos tinklu „Showtime“ baigėsi sėkmingai. D.Lynchas „Variety“ sakė, kad šis „sausaininis“ susitikimas buvo tikras auksas.

VIDEO: Naujausias „Twin Peakso“ anonsas

Trečiasis „Twin Peaks“ sezonas buvo filmuojamas kaip vienas ištisas filmas. Vėliau, montuojant, jis buvo suskirstytas serijomis – tokia strategija buvo numatyta iš anksto. Filmavimo darbai baigti prieš metus.

Svarbi informacija „Twin Peaks“ gerbėjams: žurnalas „Variety“ rašo, kad siužeto struktūra smarkiai skirsis nuo originaliojo serialo. Kaip ir įpusėjus antrajam sezonui, taip ir trečiajame, siužeto sandara nebus orientuojamasi į vieną žmogžudystę. Davidas Lynchas jau yra minėjęs, kad trečiasis „Twin Peaks“ sezonas (televizijos tinklas „Showtime“ jį vadina mini serialu) iš esmės bus paremtas priešistore „Ugnie, sek paskui mane“ (Twin Peaks: Fire Walk with Me), skirta paskutinėms Lauros Palmer gyvenimo dienoms.

Veiksmo vieta neapsiribos vien Tvin Pykso miesteliu (tiesa, pirmuose sezonuose veikėjai irgi keisdavo lokacijas: pavyzdžiui, nuvykdavo į viešnamį-kazino „Vienaakiai valetai“ (One Eyed Jack's) už Kanados sienos). Žurnalui „Variety“ M.Frostas sakė: „Veiksmas vyks įvairiose JAV lokacijose, tačiau šalies sienos nekirs.“

Pirmosios dvi naujojo serialo „Twin Peaks“ sezono serijos pasirodys gegužės 21 d.

Susipažinkime: agentas Deilas Kuperis, arba Kyle'as MacLachlanas

Įžnybkite sau į ranką antrą kartą. Kyle'as MacLachlanas, arba niekada energijos nestokojantis Deilas Kuperis – ir vėl mistinėje Davido Lyncho dramoje „Twin Peaks“. Prisimenate, jis dievina vyšnių pyragą, geria tą kavos birzgalą ir grožisi didžiosiomis Šiaurės Amerikos pocūgėmis? Kyle'as MacLachlanas – jam dabar 58-eri – vėl vilkės juodą kostiumą ir trečiajame „Twin Peaks“ sezone vaidins kartu su ankstesnėmis ir naujosiomis žvaigždėmis: Sherilyn Fenn, Naomi Watts, Laura Dern, Davidu Duchovny.

Kokia buvo Kyle'o MacLachlano karjera? Kaip jis susipažino su Davidu Lynchu? Kuo Kyle'as gyvena dabar?

Interviu Amerikos dienraščiui „The New York Times“ K.MacLachlanas sakė neįsivaizduojantis, kad galėtų atlikti kitokį vaidmenį šio režisieriaus filme. Jeigu nebūtų Davido Lyncho, kažin ar aš vis dar vaidinčiau, sako K.MacLachlanas.

Interviu žurnalui „Variety“ Markas Frostas yra sakęs, kad savo storiu šis scenarijus priminė Manhatano telefono abonentų knygą. Ne veltui: siužete – daugiau kaip 200 personažų.

Aktoriaus ir režisieriaus pažintis prasidėjo 1982 metais, kai K.MacLachlanas, ką tik baigęs Vašingtono universitetą, gyveno Sietle ir dirbo teatre prie „Tartiufo“ pastatymo. Kartą jis pamatė skelbimą apie aktorių atranką Davido Lyncho režisuojamam fantastiniam filmui „Dune“ („Kopa“) ir nusprendė joje dalyvauti.

Kyle'as MacLachlanas ir Davidas Lynchas susitiko ir per pokalbį paaiškėjo, kad jųdviejų asmenybes sieja Šiaurės Vakarų Ramiojo vandenyno regionas, vynas ir mokslinės fantastikos romanai.

„Mes tikome vienas kitam nuo pat pradžių, – „The New York Times“ telefonu sakė D.Lynchas. – Kyle'as – puikus aktorius. Jo vaidmenys kartu yra ir gryni, ir dvasingi, jis nuo vieno kraštutinumo gali peršokti prie kito.“

K.MacLachlanas: nuo „Auksinių aviečių“ iki aukštumų

Nors filmas „Kopa“ buvo viena didžiausių to laikotarpio nesėkmių, būtent ši juosta paskatino režisierių D.Lynchą pasikviesti K.MacLachlaną vaidinti „Mėlyname aksome“ („Blue Velvet“) 1986 metais. Beje, šis filmas Nacionalinės filmų kritikų draugijos (National Society of Film Critics) buvo pripažintas geriausiu 1986-ųjų filmu ir nuo tada pateko į geriausių visų laikų filmų sąrašus.

Ir štai pagaliau išaušta „Twin Peaks“ valanda. Serialas tiesiogine prasme susprogdina žiūrovams smegenis: mažame miestelyje paslaptingomis aplinkybėmis nužudoma jauna mergina, ir tirti šios žmogžudystės atvyksta Federalinio tyrimų biuro agentas, kurį vaidina K.MacLachlanas. Nieko panašaus į šį serialą iki to laiko TV ekranuose nebuvo – „Twin Peaks“ ir, žinoma, K.MacLachlanas susižeria kritikų liaupses bei „Emmy“ apdovanojimus. Deja, neilgai trukus D.Lynchas ir M.Frostas nutaria serialo nebetęsti...

2003 metais interviu tam pačiam „The New York Times“ K.MacLachlanas yra sakęs, kad tuo metu pyko ant D.Lyncho.

Jo karjera kurį laiką sustojo. 1995 metais K.MacLachlanas nusifilmavo Paulo Verhoeveno juostoje „Showgirls“. Ši juosta apie šou verslo pasaulį ir elitinius Las Vegaso striptizo klubus buvo pripažinta viena prasčiausių to dešimtmečio filmų. Pokalbyje su „The New York Times“ K.MacLachlanas sakė: „Pamenu, kai pirmą kartą žiūrėjau šį filmą, negalėjau patikėti, kad gali būti taip blogai. Tačiau kaip tuo metu reaguoja smegenys? Jos sako: kita scena bus geresnė. Viltis norom nenorom nukreipta į būsimas scenas.“

Įžnybkite sau į ranką antrą kartą. Kyle'as MacLachlanas, arba niekada energijos nestokojantis Deilas Kuperis – ir vėl mistinėje Davido Lyncho dramoje „Twin Peaks“

„Kai kurie mėgino šį filmą ginti, sakyti, kad jis puikus, – dienraščiui tęsė K.MacLachlanas. – Nesu tuo tikras, tačiau vertinu pastangas. Vis dėlto galų gale lioviausi save apgaudinėti.“

D.Lynchas, „The New York Times“ pasiteirautas apie būtent šią situaciją, atsakė tuo metu nejautęs nuoskaudos iš K.MacLachlano pusės: „Aktoriui sunku žiūrėti į telefoną ir laukti, kol jis suskambės. Tu nori dirbti.“

D.Lyncho pranašystė išsipildė

Ir tam tikra prasme šie D.Lyncho žodžiai buvo pranašiški.

„The New York Times“ K.MacLachlanas pasakojo, kad 1999 metais, išeidamas po vizito iš savo chiropraktiko kabineto, laukiamajame susidūrė su žavia brunete.

Tai buvo 31-erių Desiree Gruber, viešųjų ryšių kompanijos „Rogers & Cowan“ viceprezidentė – tuo metu šios įmonės klientai buvo tokios garsenybės kaip supermodeliai Naomi Campbell, Heidi Klum ir stambios kompanijos „Miramax Films“, „Victoria’s Secret“. K.MacLachlanas persimetė su Desiree keliais žodžiais, tačiau, kaip pats minėjo dienraščiui, nedrįso tą akimirką paprašyti jos telefono numerio.

Kitą vakarą jis susitiko su ja vieno žurnalo pobūvyje, juodu prapliurpė visą naktį, ir K.MacLachlanas, prisimindamas tą vakarą, „The New York Times“ žurnalistui prisipažino: „Tą akimirką negalėjau net įsivaizduoti, kad nebūsiu su ja amžinai.“ Pasak jo, Desiree Gruber buvo pragmatiška ir kartu maloniai bendraujanti, ji sugebėjo ištraukti jį iš kiauto ir motyvuoti daryti geriau.

„Ji apie kino industriją išmano daugiau nei aš, – „The New York Times“ sakė K.MacLachlanas. – Man patinka kūrybinė pusė, kaip ir visiems aktoriams. O nuo verslo pusės aš bėgau, ir Desiree mane padrąsino nevengti jos. Man asmeniškai tai buvo nepaprastai naudinga.“

2000 metais K.MacLachlanas debiutavo TV seriale „Seksas ir miestas“ („Sex and the City“). Tik Desiree dėka.

Kaip klostosi poros santykiai po to? D.Gruber palieka „Rogers & Cowan“, įsteigia rinkodaros kompaniją „Full Picture“ – būtent ši kompanija amerikiečių kino prodiuseriui Harvey Weinsteinui ir supermodeliui Heidi Klum padėjo išplėtoti garsiojo realybės šou apie drabužių dizainą „Project Runway“ („Projektas podiumas“) idėją.

2002 metais K.MacLachlanas ir D.Gruber susituokia. Tuomet D.Gruber padeda vyrui imtis vynininkystės verslo (panaršykite „Pursued by Bear“ ir atrasite įdomių dalykų). Tarp K.MacLachlano klientų – tokios garsios kompanijos kaip „Google“ ir amerikiečių „online“ paslaugų tarnyba AOL. Tuomet D.Gruber pasineria į transcendentinę meditaciją ir teikia konsultacijas pasauliniam labdaros fondui „David Lynch Foundation“, padėdama jam megzti ryšius.

2008 metais K.MacLachlanas ir D.Gruber susilaukia sūnaus Callumo. Nuo tada K.MacLachlano, kaip kino aktoriaus, karjera šokteli aukštyn: jis gauna vaidmenis TV serialuose „Desperate Housewives“ („Nusivylusios namų šeimininkės“), „Portlandia“, „How I Met Your Mother“ („Kaip aš susipažinau su jūsų mama“) ir „Agents of S.H.I.E.L.D.“ („Agentūra SKYDAS“).

Ir aš bijau prognozuoti tas K.MacLachlano karjeros aukštumas, kurios jo laukia po gegužės 21 dienos. Bet kuriuo atveju – susitiksime, jeigu ne „Vienaakiuose valetuose“, tai Raudonajame kambaryje tikrai.

P. S. Moteris su pliauska:

Sveiki atvykę į Tvin Pyksą. Mano vardas Margaret Lanterman. Gyvenu Tvin Pykse. Esu žinoma kaip Moteris su pliauska. O istorija tokia. Tvin Pykse yra daug istorijų – ir liūdnų, ir juokingų. Kai kurie šių pasakojimų yra beprotybės, smurto istorijos. Kai kurie – tiesiog kasdienybė. Tačiau viską gaubia paslaptis – gyvenimo paslaptis. Galbūt kartais – mirties paslaptis. Miško paslaptis. Miško, kuris supa Tvin Pyksą. Apie šią istoriją pasakysiu viena – viskas yra ugnis, kad ir kaip tai keistai skambėtų. Tai istorija apie daugelį, bet iš tiesų apie vieną – aš pažinojau ją. Tą vieną, kuri jungia daugelį, ir ji – Laura Palmer. Laura yra viena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas