Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

2016 07 11

Vienas didžiausių šių metų kino atradimų, priversiantis jus kvatotis iki ašarų

Daugybę metų kine triumfuoja komiksų knygose užgimę superherojai. Didvyriškos jų istorijos šiandien gali būti ekranizuotos itin įspūdingai – pasitelkiant moderniausius specialiuosius efektus. Tačiau, kaip rodo filmo „Deadpool“ (2016) praktika, ne specialieji efektai kuria esminę šio žanro kino aurą, bet būdas, kuriuo yra pasakojama pati istorija.
Kadras iš filmo „Deadpool“ (2016)
Kadras iš filmo „Deadpool“ (2016)

2016 m. vasario mėnesį kino teatrus pasiekęs „Deadpool“ pasižymėjo išskirtine komercine sėkme. Teigiama, jog filmas vien per šiuos mėnesius uždirbo virš 780 mln JAV dolerių.

Be to, Internetinėje filmų duomenų bazėje (IMDB) šis filmas buvo įvertintas itin aukštai – 8,1 balo. Kokia gi yra šios sėkmės paslaptis?

Laužo standartus

Deadpool“ tarsi peržengia mums įprastus superherojų gėrio ir blogio kovos „standartus“. Nors dramos priežastimi išlieka plokščias ir tiesmukas konfliktas – blogiečiai padarė kažką blogo, todėl geriečiai juos turi nukauti – tačiau paties superherojaus charakteristika šiame filme nėra „klasikinė“.

Pagrindinis šio filmo personažas – Wade'as Wilsonas (žinomas kaip Deadpool) – vaizduojamas kaip antiherojiškas herojus, kurio ironiškos replikos bei (vietomis) absurdiški poelgiai rimtą kovą neretai paverčia farsu.

Išryškindamas bei hiperbolizuodamas šiam žanrui būdingas klišes, filmo režisierius Timas Milleris geba priversti „Deadpool“ žiūrovą kvatotis iki ašarų.

VIDEO: Deadpool | Official HD Trailer #1 | 2016

Filme pasakojama istorija

Tačiau sugrįžkime prie to, apie ką gi yra šis filmas. Jame vaizduojama buvusio specialiųjų pajėgų kariškio W.Wilsono istorija, kurios draminę ašį sudaro du konfliktuojantys komponentai – atrasta gyvenimo meilė bei žinia apie sunkią ligą.

Ieškodamas išeičių, kaip pratęsti savo gyvenimo trukmę kuo ilgiau, W.Wilsonas pasiryžta eksperimentiniam gydymui, po kurio jo gyvenimas pasikeičia kardinaliai.

W.Wilsonas tampa atsparus bet kokioms ligoms ar žaizdoms, tačiau, kaip gydymo pasekmė, jo kūną padengia siaubingi randai. Negalėdamas susitaikyti su pakitusia savo išvaizda, herojus savo kūną paslepia po visą kūną dengiančia raudona „kauke“.

Šis lūžis pakreipia istoriją nauja linkme. Atsiribodamas nuo savo gyvenimo meilės (bijodamas jos nepripažinimo), W.Wilsonas įsitraukia į kovą prieš eksperimentinio gydymo vykdytojus.

VIDEO: Deadpool | Official HD Trailer #2 | 2016

Metų atradimas

Deadpool“ turėtų patikti tiems, kurie pamėgo ir kitus pasaulinės Amerikos komiksų leidybinės kompanijos „Marvel Comics“ sukurtus personažus, tokius kaip Žmogus-voras, X-Menai, Fantastiškasis Ketvertas, Geležinis žmogus ir kt.

Tai – daugiau pramoginis filmas, kurį galite žiūrėti net ir tuomet, kai esate pavargę ir norite kažko paprasto ir neįpareigojančio. Dėl šios priežasties „Deadpool“ gali tapti tiek šiokiadienio vakaro, tiek savaitgalio popietės filmu.

Tiems, kurie itin domisi kinu bei jo analize, šio filmo kūrėjų darbas taip pat pasirodys vertas dėmesio. Be visų šio žanro subtilybių, kurias su lengva ironija peržengia šio filmo kūrėjai, įdomi yra ir paties filmo kūrimo ir pastatymo istorija.

Deadpool“ – neabejotinai yra vienas iš didžiausių šių metų atradimų.

VIDEO: Deadpool 2016 - Funny scenes where is Francis 1080p HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas