Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje pradėtas filmuoti debiutinis režisieriaus D.Minkevičiaus filmas „Užmarštis“

Vilniuje pradėtas filmuoti debiutinis režisieriaus Danieliaus Minkevičiaus filmas „Užmarštis“, nagrinėjantis savasties, praeities ir šeimos santykių temas. Šis vaidybinis filmas – tai psichologinė drama, kurios herojai bando suvokti savo tapatybę gilindamiesi į klampius ir miglotus praeities įvykius, rašoma „Tremora“ pranešime spaudai.
Aktorė Gabija Bargailaitė
Aktorė Gabija Bargailaitė / Nikita Ševcov nuotr.
Temos: 2 Kinas filmas

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Gabija Bargailaitė ir Dainius Gavenonis.

Filmo „Užmarštis“ veiksmas prasideda mirusiųjų atminimo dieną. Kartu su teta ir savo dukrele lankydama motinos kapą, pagrindinė herojė striptizo šokėja Marija randa šviežias gėles, padėtas nepažįstamo asmens. Marija įtaria, kad gėles padėjo seniai dingęs biologinis tėvas, kuris šeimoje buvo minimas retai ir tik blogu žodžiu. Vedina smalsumo, herojė ima ieškoti savo tėvo, kol atranda, kad visą jos gyvenimą demonizuotas žmogus yra inteligentiškas suaugusiųjų tapybos grupės mokytojas.

Nikita Ševcov nuotr./Aktorius Dainius Gavenonis
Nikita Ševcov nuotr./Aktorius Dainius Gavenonis

„Šis filmas yra atminties detektyvas. Jį kuriant mane labiausiai įkvėpė žmogaus prisiminimai, jų nepatikimumas bei tai, kad mes vis tiek jais remiamės bandydami suprasti, kas esame. O kas, jei nesi tikras savo kertinių prisiminimų egzistavimu?“ – sako režisierius ir scenarijaus bendraautorius Danielius Minkevičius.

Filmo scenarijų Danielius Minkevičius rašė kartu su Kornelijumi Stučkumi. Scenarijus buvo tobulinamas kino dirbtuvėse „Ekran+“ (Varšuva, Lenkija), „MFI Script 2 Film“ (Rodas, Graikija). Filmo operatorius Oskaras Abramavičius, filmo dailininkas Aurimas Akšys, kostiumų dailininkė Akvilė Klimavičiūtė, grimo dailininkė Julita Brazis, prodiuserė Ieva Norvilienė. Filmo gamintojas UAB „Tremora“.

Nikita Ševcov nuotr./Režisierius Danielius Minkevičius
Nikita Ševcov nuotr./Režisierius Danielius Minkevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento