Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 05

Visa Senovės Egipto istorija viename įspūdingame, pažintiniame dokumentiniame seriale

Maždaug prieš 5000 metų prie Nilo iškilo viena didžiausių ir galingiausių imperijų istorijoje: Senovės Egiptas. Šiame užburiančiame dokumentiniame seriale, aštuoniuose įspūdingose ir istoriškai įžvalgiose serijose atskleidžiama visa senovės Egipto istorija. Seriale „Senovės Egiptas - imperijos kronikos" atskleidžiami unikalūs egiptiečių pasiekimai valdymo, kultūros ir visuomenės srityse, o pasaulio mokslininkai ir tyrėjai atskleidžia žavius šios aukštos kultūros aspektus. Naujojo Viasat History serialo premjera - spalio 5 d., trečiadienį, 22.00
Visa Senovės Egipto istorija viename įspūdingame, pažintiniame dokumentiniame seriale
Visa Senovės Egipto istorija viename įspūdingame, pažintiniame dokumentiniame seriale / Viasat nuotr.

Pirmoji istorijoje teritorinė valstybė egzistavo daugiau nei 3000 metų - ilgiau nei bet kuri šiandien egzistuojanti tauta. Nepaisant to, krizės vis skaldė karalystę ir kėlė chaosą. Būtent šių etapų labiausiai bijojo Nilo gyventojai. Nes jie žinojo, kad tik tvarka ir stabilumas lemia klestėjimą. Įvairialypė jų kultūra suteikia egiptiečiams tapatybę, vienybės jausmą. Kiekvienoje valandos trukmės serijoje atskleidžiamos istorijos apie piramides, faraonus ir šventikus, išryškinami lemtingi mūšiai ir bebaimės lyderės. Tačiau taip pat neapsiribojama vien pažįstamais dalykais. Taipogi tyrinėjamas paprastų žmonių - valstybės tarnautojo, gydytojo ar ūkininko - gyvenimas ir mintys. Kaip jie statėsi namus, kaip pragyveno, kuo tikėjo?

VIDEO: Visa Senovės Egipto istorija viename įspūdingame, pažintiniame dokumentiniame seriale

Tarptautinė ekspertų komanda atskleidžia Egipto istorinius įvykius ir raidą, pateikdama mitus griaunančius interviu su archeologijos, egiptologijos ir kriminalistikos ekspertais. Visa tai derinama su dramatiškais vaizdiniais, filmuotais šventyklose, piramidėse, archeologiniuose kasinėjimuose Nilo upėje ir Didžiajame Egipto muziejuje. Kartu vaizdžiai paaiškinami egiptiečių įsivaizduojami pasauliai, atskleidžiamos tobulų mumijų kūrimo gudrybės, ir daug kitų dalykų - nuo senovės miestų planavimo iki naujausių atradimų apie piramidžių statybą. Sudėtingos inscenizacijos, infografikos, vaizdingų pasakojimų intarpai ir trimatė animacija garantuoja įtraukiančią ir jaudinančią serialo „Senovės Egiptas - imperijos kronikos" žiūrėjimo patirtį. Premjera per Viasat History nuo spalio 5 d., trečiadienio, 22.00 val.

Daugiau informacijos rasite Facebook.

Viasat nuotr./Visa Senovės Egipto istorija viename įspūdingame, pažintiniame dokumentiniame seriale
Viasat nuotr./Visa Senovės Egipto istorija viename įspūdingame, pažintiniame dokumentiniame seriale

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas