Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 05 13 /2013 05 15

15min.lt konkursas: laimėkite Jono Vaičkaus atsiminimų knygą „Šešeri metai svetimšalių legione“

15min.lt siūlo jums laimėti leidyklos „Bonus animus“ išleistą Jono Vaičkaus atsiminimų knygą „Šešeri metai svetimšalių legione“. Šioje knygoje – lietuvių kario atsiminimai iš tarnybos svetimšalių legione.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Bonus animus“ nuotr.

Alinantys žygiai po Maroko kalnus, Afrikos saulei kepinant, susidūrimai su laisvę ginančiais kalniečiais, varginanti legionieriaus kasdienybė, žvelgiant mirčiai į akis, dykumos naktyje širdį nutvilkiusi lietuviška daina „Kur bėga Šešupė, kur Nemunas teka...“ ir metai gyvenimo beveik rojuje – egzotiškoje Indokinijoje.

Apie visa tai – Jono Vaičkaus, pėsčiomis įveikusio pusę Europos tam, kad taptų legionieriumi, atsiminimuose. Pirmą kartą knyga išleista 1939 m., autoriui sugrįžus į Lietuvą. Dabar išleistas antras papildytas šių atsiminimų leidimas, pasakojantis vieno iš kelių dešimčių tuo metu prancūzų svetimšalių legionuose tarnavusių lietuvių odisėją.

Mes padovanosime jums penkis šios knygos egzempliorius. 

Tam, kad laimėtumėte knygą, reikia teisingai atsakyti į klausimą: Svetimšalių legionas, kuriame tarnavo Jonas Vaičkus, daugiausia kovėsi siekdamas visiškai kontroliuoti didžausią Maroko kalnyną. Koks to kalnyno pavadinimas?

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“. Čia visuomet rasite naujausias žinias apie knygas, konkursus. 

Taigi, teisingas atsakymas - Atlaso kalnai. 

Knygą laimėjo Martynas Mo, Mantas Volungevičius, Ramunė Rolytė-Šnirienė, Eugenija Kepež, Jurga Jurginėlis. Susisiekite su mumis adresu knygos@15min.lt, ir informuosime, kaip atsiimti knygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas