Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Artėjant „Brexit“ Didžiojoje Britanijoje auga susidomėjimas verstine Europos rašytojų literatūra

Didžiojoje Britanijoje pastebimas smarkiai išaugęs susidomėjimas verstine literatūra, skelbia guardian.co.uk. Ekspertai tai vadina „precedento neturinčiu“ atveju.
Leila Slimani
Leila Slimani / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia tyrimų bendrovė „Nielsen Book“, praėjusiais metais Didžiojoje Britanijoje verstinės literatūros pardavimai išaugo 5,5 proc. Buvo parduota daugiau kaip 2,6 mln. verstinių knygų. Tai didžiausi skaičiai nuo 2001 metų, kuomet „Nielsen“ ėmė tirti knygų pardavimus. Ypač išaugo verstinės grožinės literatūros pardavimai – jie pašoko 20 proc.

Daugiausia skaitoma iš prancūzų kalbos verstos literatūros – ji sudaro 17 proc. Viena iš labiausiai perkamų autorių buvo Leila Slimani, jos romano „Lopšinė“ parduota apie 100 000 egzempliorių.

Taip pat gerai perkami buvo norvegų rašytojo Jo Nesbo, švedo Jonaso Jonassono romanai. Auga susidomėjimas vertimais iš kinų, arabų, islandų, lenkų kalbų. Iš lenkų autorių tyrėjai išskiria Olgos Tokarczuk, Andrzejaus Sapkowskio romanus.

Apie tai, kad verstinė literatūra Didžiojoje Britanijoje vis populiarėja, duodama interviu 15min sakė ir Londono knygų mugės direktorė Jack Thomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas