Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atkaklumas: „Man Booker“ apdovanoto rašytojo M.Jameso knygą leidėjai atmetė 78 kartus

Jamaikietis rašytojas Marlonas Jamesas, šią savaitę pelnęs prestižinį „Man Booker“ literatūrinį apdovanojimą, gali būti laikomas ir atkaklumo pavyzdžiu – jo pirmąjį romaną leidėjai atmetė net 78 kartus.
Marlonas Jamesas
Marlonas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Jamesas antradienį laimėjo šių metų „Man Booker“ apdovanojimą už grožinę literatūrą anglų kalba, kurį jam pelnė romanas „Trumpa septynių žmogžudysčių istorija“ (A Brief History of Seven Killings), pasakojantis apie pasikėsinimą nužudyti regio dainininką Bobą Marley. „Trumpa septynių žmogžudysčių istorija“, kurios veiksmas vyksta rašytojo gimtajame Kingstone, pasakoja apie narkotikų prekybos įsigalėjimą šioje Karibų jūros saloje, o vienas 686 puslapių romano skyrius parašytas Jamaikos kreolų kalba.

Dabar šis autorius – kultūrinės žiniasklaidos dėmesio centre, tačiau dar visai neseniai autorius net galvojo, kad nei viena jo knyga nebus išleista. Jo pirmąją knygą „John Crow’s Devil“ leidėjai atmetė 78 kartus, rašo „The Guardian“. 

Galiausiai šis romanas buvo publikuotas 2005 metais. 

Tai buvo laikas, kai maniau, kad rašau istorijas, kurių žmonės nenori skaityti

„Tai buvo laikas, kai maniau, kad rašau istorijas, kurių žmonės nenori skaityti“, – sakė rašytojas. 

Paklaustas, ar tuomet neketino mesti rašymo, 44-erių autorius sakė, kad iš tiesų buvo apsisprendęs tai padaryti. „Iš tiesų aš buvau palūžęs. Aš sunaikinau rankraštį ir netgi nuėjau pas savo draugus ir ištryniau jį iš jų kompiuterių“, – sakė autorius. M.Jamesas sako, kad vėliau atgamino tekstą, suradęs jį išsiųstų laiškų aplanke sename „iMac“ kompiuteryje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?