Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Obamos komandos nariai nėrė į knygų verslą – išleis ne vieną kūrinį apie Baltuosius rūmus

Ne tik buvęs JAV prezidentas Barackas Obama ketina savo gerbėjams pristatyti knygą apie savo patirtį šalies vadovo kėdėje. Apie gyvenimą ir darbą Baltuosiuose rūmuose knygas ketina išleisti ne vienas buvęs B.Obamos komandos narys.
Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama
Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip rašo „The Washingon Post“, naujausia žinia apie būsimąją knygą pasklido iš B.Obamos patarėjos Valerie Jarrett stovyklos. Garsi JAV teisininkė prezidento administracijoje dirbo aštuonerius metus. Skelbiama, kad ji knygą apie savo gyvenimą ketina išleisti 2019 metais.

Leidinys pastebi, kad pastaruoju metu apie būsimas knygas prakalbo ne vienas buvęs B.Obamos komandos narys. Štai buvusi Baltųjų rūmų administracijos pavaduotoja Alyssa Mastromonaco jau išleido knygą, kurioje stengiasi paneigti mitą, kad darbas Baltuosiuose rūmuose yra lengvas. Autorė B.Obamos administracijoje dirbo beveik dešimtmetį.

Artimiausiu metu skaitytojus ir JAV politikos sekėjus pasieks dar bent kelios knygos apie darbą galingiausioje vadinamoje valstybės administracijoje.

Davidas Littas, kuris dirbo komandoje, rašiusioje B.Obamai kalbas, pristatys knygą apie savo darbą ir dalinsis sukaupta patirtimi dirbant Baltuosiuose rūmuose. Knyga „Thanks, Obama: My Hopey, Changey White House Years“, skelbiama, bus išleista šių metų rugsėjo pradžioje.

Knygą ketina pristatyti ir Baltuosiuose rūmuose įvairias pozicijas užėmęs Patas Cunnaene'as, kuris knygoje „West Winging It: An Unpresidential Memoir“ ketina atskleisti mažiau viešai matytą B.Obamos veidą – santykius su politiniais priešininkais, administracijos darbuotojais, koks jis yra tėvas ir mylintis vyras. Ši knyga, kaip skelbiama, turėtų pasirodyti 2018 metais. Tuo tarpu buvusi Baltųjų rūmų stenografė Rebecca Dorey-Stein ketina išleisti ne tik knygą apie kasdienybę B.Obamos komandoje – pagal šią knygą bus sukurtas ir komiškas serialas.

Knygų viršeliai/Buvę Baltųjų rūmų darbuotojai išleis ne vieną knygą apie buvusį darbą
Knygų viršeliai/Buvę Baltųjų rūmų darbuotojai išleis ne vieną knygą apie buvusį darbą

Apie knygų išleidimą pranešė ir buvusi JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Samantha Power ir Baltuosiuose rūmuose dirbęs Jeremy Bernardas, kuris knygą rašo kartu su George'o W.Busho administracijoje dirbusia Lee Berman.

Vis garsiau kalbama ir apie B.Obamos įpėdine vadintos Hillary Clinton knygą, kurioje politikė ketina pasidalinti mintimis apie Donaldui Trumpui pralaimėtus JAV prezidento rinkimus. Knyga vadinsis „What Happened“ ir JAV knygynus pasieks jau šių metų rugsėjį.

Tuo tarpu pats B.Obama kartu su žmona Michelle ketina išleisti prisiminimų knygą. Anksčiau skelbta, kad buvęs JAV prezidentas savo kadencijos metais užsirašinėdavo įvairias mintis, kurias galėtų sudėti į knygą. Garsi leidykla „Penguin“ ketina išleisti šią knygą.

Teigiama, kad susitarimas dėl knygos leidybos buvo vertas dešimčių milijonių dolerių, o „The Financial Times“ skelbė, kad jų turimais duomenimis sutartis būsimiems su B.Obamos knygos leidėjams atsiėjo 65 mln. dolerių. Kaip rašo „The Washingon Post“, tokios tematikos knygos, kai jas išleidžia buvę prezidentai, leidžia įtvirtinti politinį palikimą ir yra mėgstamos skaitytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito