Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltos lankos“ pristato 10 naujų knygų: aktualios, turiningos, įtraukiančios ir auginančios istorijos

Ieškantiems, ką skaityti, besidomintiems, kas naujo pastaruoju metu pasirodė duris vėl atvėrusiuose šalies knygynuose, leidykla „Baltos lankos“ siūlo 10 naujų knygų. Nuo prestižiniais prizais apdovanotų kūrinių iki įtraukiančių debiutų, tarptautinių bestselerių ar visame pasaulyje vaikų pamiltų istorijų.
Knygų viršeliai
Knygų viršeliai
Temos: 2 Knygos Literatūra

Tarp naujienų gausu tikromis istorijomis paremtų knygų. Ką skaityti – atras ir tos bei tie, kuriuos intriguoja XVI a. raganų medžioklė Norvegijos šiaurėje, XX a. vidurio JAV slaptųjų tarnybų veikla ar unikali ir dabar itin aktualiai suskambusi, XX a. pradžioje pasaulį apskriejusi Šiltininkės Merės istorija.

Išskirtinės istorijos

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

Heather Morris „Cilkos kelias“

Paremta tikra Cilkos Klein nepaprasto likimo istorija.

1942-aisiais šešiolikmetė Cilka Klein ištremiama į Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklą. Netrukus ji paskiriama mirtininkių bloko viršininke ir priverčiama tapti karininko meiluže. Cilka suvokia: koncentracijos stovykloje galia, net ir primesta, lygi išlikimui. Tačiau už šią galią jai tenka brangiai mokėti.

Išvadavus stovyklą, Cilka įkalinama atšiauriausioje pasaulio vietoje – Vorkutos gulage Sibire. Ten ji praleis dešimt metų ir sutiks Aleksandrą, tomis žvėriškai sunkaus gyvenimo sąlygomis Cilkos širdyje pabudinusį meilę.

Iš anglų k. vertė Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Kiran Millwood Hargrave „Malonės“

Tikrų įvykių – Vardės salos audros ir 1621 metų raganų teismų – įkvėpta istorija apie narsias moteris, pavojingą meilę, galingą blogį, pragaištingus prietarus ir karštligišką apsėdimą.

1617 metų Kūčių dieną Vardės saloje Norvegijoje dvidešimtmetė Marena Magnusdoter stebi tarsi iš niekur kilusią ūmią audrą. Lyg užkerėta, audra akimirksniu pasiglemžia visus keturiasdešimt salos vyrų. Likusioms vienoms Vardės salos moterims nelieka kito pasirinkimo – tik visas negandas ir iššūkius atremti pačioms.

Iš anglų k. vertė Eglė Raudonikienė.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Mary Beth Keane „Šiltinė“

Paremta tikra XX a. pradžioje Niujorke gyvenusios Mary Mallon, geriau žinomos Šiltininkės Merės vardu, istorija.

Merė Melon atvyksta į Niujorką, kur tampa visų gerbiama virėja. Tačiau ji nė neįtaria, kad paskui ją driekiasi vidurių šiltinės nešamos mirties šleifas...

Susekta ir įkalinta užkrečiamųjų ligų pacientams skirtoje saloje, Merė negali susitaikyti su nelaisve, slegiančia vienatve ir viešu pažeminimu. Tik ne tada, kai dėl visko teko taip sunkiai kovoti.

Iš anglų k. vertė Vytautas Petrukaitis.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Lara Prescott „Mūsų čia nebuvo“

1956-ieji. Borisas Pasternakas užbaigia romaną „Daktaras Živaga“. Knygą Sovietų Sąjungoje bus uždrausta išleisti, likusiam pasauliui ji taps sensacija, ir netrukus autoriui pelnys Nobelio literatūros premiją.

CŽA, suvokdama „Daktaro Živagos“ vertę, Šaltojo karo lenktynėse nusprendžia romaną slapta nugabenti už geležinės uždangos ir jo nešamą žinią paskleisti SSRS piliečiams. Šios ypatingos misijos imasi dvi CŽA šnipės: patyrusi ir rafinuota Salė ir talentinga naujokė Irina.

Iš anglų k. vertė Jovita Groblytė-Hazarika.

Apie gamtą ir žmogų

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Patrik Svensson „Apie ungurius ir žmones: mįslingiausios pasaulio žuvies istorija“

Patrikas Svenssonas dar būdamas vaikas iš tėvo išmoko žvejoti ungurius. Jie valandų valandas tylėdami leisdavo dienas laukdami užkimbant šios sunkiai sugaunamos, neįspėjamos ir mįslingos žuvies. Mėgindamas užčiuopti ungurio paslaptį, autorius grįžta į savo vaikystės namus ir, rašydamas apie sūnaus ir tėvo ryšį ir jų bendrystę žuvaujant ungurius, paliečia universalius, bendražmogiškus klausimus: kas aš esu? Iš kur esu? Kur link keliauju?

Ši knyga įvertinta svarbiausiu Švedijos literatūros prizu – Augusto premija bei tapo perkamiausiu 2019 m. negrožiniu kūriniu Švedijoje.

Iš švedų k. vertė Alma Braškytė.

Du nauji detektyvai – prikaustančių istorijų gerbėjams

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Mads Peder Nordbo „Ledynų alsavimas“

Netoli Grenlandijos sostinės Nūko randama istorinio senojo skandinavo mumija. Tačiau ekspertų komanda, nuvykusi į įvykio vietą, randa tik mumiją pernakt saugojusio policininko lavoną.

Įvykio aprašyti atvykęs žurnalistas Metju Keivas įsitraukia į bylos tyrimą, tačiau netrukus pajunta, kad negali pasitikėti net pačiais artimiausiais žmonėmis. Metju pamažu supranta, kiek daug visko slypi šioje istorijoje... ir kaip brangiai teks sumokėti, kad sužinotų tiesą.

Iš danų k. vertė Ieva Toleikytė.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Katrine Engberg „Kruvinasis Mėnulis“

Policijos tyrėjai Jepė Kiorneris ir Anetė Verner imasi tirti mados karaliumi tituluojamo dizainerio Alfo Bartoldžio nužudymo bylą. Jepė ką tik grįžo iš ilgų atostogų Australijoje, tačiau atostogų nuotaika veikiai subliūkšta: jį pasiekia žinia, kad mados vakarėlyje Bartoldis paskutinįsyk buvo pastebėtas su geriausiu Jepės draugu Johanesu. O Johanesas dingo kaip į vandenį…

Tyrėjams karštligiškai narpliojant melo, išdavysčių, pavydo ir keršto vijas, Jepei galvoje sukasi vienintelis klausimas: Johanesas dingo todėl, kad žudė, ar dėl to, kad jam pačiam gresia mirtis?

Iš danų k. vertė Rūta Poškutė-Andreikienė.

Trys naujienos mažųjų džiaugsmui

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Debi Gliori „Kaip išmokyti drakonus Žemę tausoti“

Ši knyga – nuostabus pasakojimas vaikams itin svarbia mums visiems tema. Paprastais žodžiais ir ryškiomis iliustracijomis autorė padeda suprasti, kokią įtaką daro besaikis vartojimas, ir kviečia atsakingai rūpintis savo aplinka bei vienas kitu.

Jau ankstesnėse autorės knygose „Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų“ bei „Nuraminsiu tave, net jei šėls audra“ pamėgtas lapiukas kartu su draugais moko šėlstančius ir be saiko Žemės resursus eikvojančius drakonus pradėti gerbti, mylėti mūsų planetą, ją tausoti ir visada apgalvoti savus norus.

Iš anglų k. vertė Reda Puodžiukė.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Živilė Adomaitytė, Juozas Čiuplys „Pasidaryk ir žaisk: 3D automobiliai“

Spalvink, iškirpk, suklijuok ir kurk įvairiausius žaidimus su 3D automobiliukais! Gal tai bus lenktynės trasoje, gal automobilių paroda, o gal gelbėjimo tarnybų žygdarbiai?

Spalvinimas ir karpymas lavina smulkiąją motoriką, o ši itin svarbi sklandžiai kalbai, rašymui ir net skaitymui. Gamindamas automobilių modeliukus vaikas išmoks susitelkti, lavins koordinaciją ir rankos tikslumą. Be to, spalvinimas, kaip ir piešimas, ugdo kantrybę, mažina emocinį nuovargį ir padeda atsipalaiduoti, nusiraminti.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Kes Gray, Jim Field „Ei, varle!“

Šmaikšti ir netikėtai rimuota istorija apie žalią varlę, kuri sužino, kad visi gyvūnai turi tik jiems skirtas vietas sėdėti. Bet varlė visai nenori tupėti ten, kur jai liepiama. Laikas susirasti kitą, patogesnę, vietą!

Kes Gray – vaikiškų knygelių autorius, dievinantis ledus ir animacinius herojus, margiausių žaislinių figūrėlių kolekcionierius. Jim Field – vienas populiariausių Didžiosios Britanijos iliustratorių, „Roald Dahl Funny Prize“ laureatas. „Ei, varle!“ – pirmoji jų bendros knygų apie katę ir varlę serijos dalis, puikiai tinkanti nuo 3 metų. Smagus rimavimo žaidimas neabejotinai taps kiekvienos dienos dalimi.

Iš anglų k. vertė Reda Puodžiukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas