Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bus išleista paaugliams skirta sutrumpinta „Da Vinčio kodo“ versija

Pasaulinis Dano Browno bestseleris „Da Vinčio kodas“ bus išleistas nauja versija – knyga bus sutrumpinta ir skirta paaugliams, skelbia thebookseller.com.
Danas Brownas
Danas Brownas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Penguin Random House“ šią knygą išleis rugsėjo 8 dieną Jungtinėje Karalystėje elektroniniu formatu bei spausdintu variantu minkštais viršeliais, o JAV šis kūrinys bus išleistas rugsėjo 13 dieną elektroniniu formatu bei spausdintu variantu kietais viršeliais.

Leidėjai skelbia, kad kiek pakeistas knygos turinys skirtas 13 metų ir vyresniems paaugliams. D.Brownas sakė, kad jis tikisi, jog ši nauja versija sulauks naujos auditorijos – jaunesnių skaitytojų – dėmesio. „Mano tėvai buvo mokytojai, taigi, nenuostabu, kad aš domiuosi istorija ir tyrimais. Tiesą sakant, jeigu nebūčiau rašytojas, esu tikras, kad pats būčiau mokytojas“, - sakė jis.

Leidėjai teigia, kad paaugliai jau dabar skaito šią knygą, tačiau jie tikisi, kad sutrumpinta versija jiems patiks dar labiau.

„Da Vinčio kodas“ nuo knygos pasirodymo 2003 metais visame pasaulyje parduotas 82 mln. kopijų tiražu. Didžiojoje Britanijoje, „Nielssen BookScan“ duomenimis, tai yra antra pagal pardavimus knyga nuo pat šių duomenų skaičiavimo pradžios (pirmoje vietoje - „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“).

D.Brownas yra sakęs, kad jo kūrybos gerbėjams gali tekti palaukti naujos Roberto Langdono serijos knygos. 2014 metų lapkritį jis sakė, kad naujai knygai parašyti jam gali prireikti 2-3 metų, be to, jis prašė, kad leidėjai nespaustų jo pabaigti rankraštį kuo greičiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas