Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusios ISIS sekso vergės knygos pristatyme – stiprių moterų istorijos

Penktadienį 18 val. sostinėje Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks Nadios Murad knygos „Paskutinė mergina. Mano nelaisvės ir kovos su „Islamo valstybe“ istorija“ pristatymas bei diskusija „Stiprių moterų istorijos“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Organizatorių nuotr.

Diskusijoje dalyvaus NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje medicinos karininkė majorė Rasa Kavaliauskaitė, dalyvavusi Lietuvos kariuomenės misijoje Irake; šiuo metu Lietuvoje apsistojusi irakietė Rita Tamur, kuri dirbo su humanitarinėmis organizacijomis savo šalyje, o dabar studijuoja LCC tarptautiniame universitete Klaipėdoje, už savo akademinius pasiekimus gauna stipendiją; Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto lektorė, Artimųjų Rytų studijų kuratorę ir islamo kultūros ekspertė Maritana Larbi, kuri gilinasi į koranistiką, islamo istoriją ir teisę bei į moterų teises ir padėtį Artimuosiuose Rytuose.

Diskusiją moderuos žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Daiva Žeimytė.

Knyga „Paskutinė mergina. Mano nelaisvės ir kovos su „Islamo valstybe“ istorija“ – tai didžiulio žmogaus noro gyventi liudijimas ir meilės laiškas prarastai šaliai, trapiai bendruomenei ir karo išblaškytai šeimai.

2014 metais „Islamo valstybė“ užpuolė kaimelį šiaurės Irake ir 21 metų moksleivės N.Murad gyvenimas sudužo į šipulius. ISIS kareiviai žudė vyrus, kurie nesutiko atsiversti į islamą, ir moteris, kurios buvo per senos tapti sekso vergėmis. Nadios motiną ir šešis brolius taip pat nužudė, o ją pačią pardavė į „Islamo valstybės“ sekso vergiją. Mergina buvo laikoma nelaisvėje, mušama ir prievartaujama, tačiau galiausiai jai pavyko pabėgti ir išsigelbėti.

N.Murad ne tik išgyveno. Šiandien ji – garsi moterų užtarėja, Nobelio taikos premijos nominantė, Jungtinių Tautų geros valios ambasadorė.

Dalyvavimas pristatyme ir diskusijoje nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas