Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 22

Danutės Kalinauskaitės virtuvėje: kepta višta su slyvomis

Prikimšti skilvį. Apgauti pilvą. Užmušti kirminą. Žarna žarną ryja... Tai vis liaudies posakiai apie valgymą, pritikę baudžiauninkų laikais, kai ant lietuvių (ne bajorų!) stalo tebuvo marškonė bulvė, o ir ta kai kada tik graikinio riešuto didumo...
Danutės Kalinauskaitės virtuvėje
Danutės Kalinauskaitės virtuvėje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Dabar mums svarbu ne tik gūžį prikimšti. Bet per maistą atskleisti ir savo požiūrį į pasaulį, skonio subtilybes ir net rafinuotumą, pagaliau pažinti kitus kraštus ir jų kultūrą. Maistas – didis dalykas, tegu neįsižeidžia asketai, įvairaus plauko badautojai ir olų atsiskyrėliai, kurie verčiau išpažįsta prie stuburo pridžiūvusį pilvą, o ne skanų maistą.

Ar mėgstu gaminti? Mėgstu, nors nesu išprotėjusi kulinarė. Neretai užtenka skrudintos duonos, apšlakstytos aliejumi, ir kavos. Bet kartais įsisvaigsti. Čakros atsiveria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas