02 22

Danutės Kalinauskaitės virtuvėje: kepta višta su slyvomis

Prikimšti skilvį. Apgauti pilvą. Užmušti kirminą. Žarna žarną ryja... Tai vis liaudies posakiai apie valgymą, pritikę baudžiauninkų laikais, kai ant lietuvių (ne bajorų!) stalo tebuvo marškonė bulvė, o ir ta kai kada tik graikinio riešuto didumo...
Danutės Kalinauskaitės virtuvėje
Danutės Kalinauskaitės virtuvėje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Dabar mums svarbu ne tik gūžį prikimšti. Bet per maistą atskleisti ir savo požiūrį į pasaulį, skonio subtilybes ir net rafinuotumą, pagaliau pažinti kitus kraštus ir jų kultūrą. Maistas – didis dalykas, tegu neįsižeidžia asketai, įvairaus plauko badautojai ir olų atsiskyrėliai, kurie verčiau išpažįsta prie stuburo pridžiūvusį pilvą, o ne skanų maistą.

Ar mėgstu gaminti? Mėgstu, nors nesu išprotėjusi kulinarė. Neretai užtenka skrudintos duonos, apšlakstytos aliejumi, ir kavos. Bet kartais įsisvaigsti. Čakros atsiveria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų