Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Detektyvų rekomendacijos: ką skaityti vasaros atostogoms?

Įsibėgėjus vasarai, kai vis daugiau laiko leidžiame gamtoje, paplūdymyje ar kelionėse, daugelis atrandame daugiau laiko skaitymui. Ne paslaptis, kad lengvi romanai ir intriguojantys detektyvai – populiariausi atostogų skaitiniai. Kaip nepasiklysti tarp knygynų lentynų ir leidyklų pristatomų naujienų? Dalinamės penkiomis leidyklos „Jotema“ neseniai išleistų detektyvų rekomendacijomis. Daugelis jų pasaulyje jau tapo bestseleriais, o ir Lietuvoje šių autorių knygas itin pamėgę skaitytojai, ieškantys įtraukiančių ir nenuobodžių istorijų su kriminaliniu prieskoniu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Knygų viršeliai
Knygų viršeliai / Leidyklos nuotr.

Jei nesate abejingi britiškam humorui ir įtraukiančioms istorijoms, be abejonės, turėtumėte susipažinti su R.Osmano bestseleriu, kriminaliniu trileriu – „Ketvirtadienio žmogžudysčių klubas“. Jei mėgstate intriguojančius kriminalinius siužetus su romantiška potekste jums tikrai patiks naujausiais „New York Times“ bestselerių autorės Tess Gerritsen detektyvas „Pasirink mane“. Negalintiems gyventi be daugiaplanio pasakojimo ir paslaptingų nusikaltimų neabejotinai verta susipažinti su Angelos Marsons knyga „Užverstos kortos“. Mėgstantiems įtemptus, veiksmo kupinus siužetus verta atkreipti dėmesį į kitą „New York Times“ bestselerių autorių Harlaną Cobeną ir jo kriminalinį trilerį „Vinas“. Galiausiai, jaučiantiems simpatiją L.J.Ross detektyviniams pasakojimams puiki proga susipažinti su jos naujausia knyga – „Tamsus dangus“.

Richardo Osmano „Ketvirtadienio žmogžudysčių klubas“

Britų rašytojo ir laidų vedėjo R.Osmano „Ketvirtadienio žmogžudysčių klubas“ – tai daugiau nei kriminalinis trileris! Velniškai sumani ir be galo linksma kompanija. Sveiki atvykę į Ketvirtadienio žmogžudysčių klubą! Kūrinys nominuotas Britų knygos apdovanojimui kaip geriausias 2021 m. kriminalinis trileris! Jis išverstas į daugiau nei 40 kalbų. Stulbinantis populiarumas — „Amazon“ platformoje apie šią knygą jau atsiliepė daugiau kaip 64 000 skaitytojų.

Ramioje senjorų gyvenvietėje keturi bičiuliai, — tokie skirtingi, kad jų draugystė sunkiai įsivaizduojama, — kartą per savaitę susirenka narplioti neištirtų žmogžudysčių bylų. Kai kone ant jų namų slenksčio žiauriai nužudomas žmogus, Ketvirtadienio žmogžudysčių klubas įsitraukia į savo pirmą tikrą tyrimą sumedžioti žudiką. Ketvertas sumaniųjų Puaro sekėjų — Elizabetė, Džoisė, Ibrahimas ir Ronas — dar parodys, ką sugeba. Didžiojoje Britanijoje žiūrovų pamėgto TV viktorinų vedėjo debiutinis kriminalinis trileris, apnertas mirtinai šmaikščiais sąmojais ir meniškais siužeto vingiais.

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

Tess Gerritsen „Pasirink mane“

„New York Times“ bestselerių autorė Tess Gerritsen ir pripažintas trilerių rašytojas Gary’is Braveris sukūrė aistra alsuojančią detektyvinę istoriją – „Pasirink mane“. Iššokusi iš savo buto balkono žūsta jauna, graži ir protinga mergina Tarina Mur... Kodėl? Įvykio vieton atvykusios detektyvės Frenkės Lumis nuojauta sako, kad čia esama didesnės paslapties nei įprasta savižudybė. Šiuos įtarimus dar labiau sustiprina skrodimas, per kurį paaiškėja, jog koledžo absolventė laukėsi.

Literatūros profesoriui Džekui Dorianui Tarina buvo tarsi svajonių studentė: protinga, darbšti ir be galo besižavinti savuoju dėstytoju. Deja, merginos susižavėjimas pasirodė liguistas ir kilo grėsmė ne tik jo karjerai, bet ir šeimai. Tarina nebegyva, bet Džeko problemos dar tik prasideda... Frenkei atskleidžiant vieną niekingą paslaptį po kitos ima aiškėti, kad Džeko ir Tarinos tarpusavio santykiai galbūt padėtų atsakyti į pagrindinį kriminalinio tyrimo klausimą. Profesorius su studente apgaudinėjo žmoną, bet ar tikrai galėjo tapti šaltakraujišku jaunosios meilužės žudiku?

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

Angelos Marsons „Užverstos kortos“

A.Marsons detektyvas „Užverstos kortos“ skaitytojų nepaleis iki paskutinio sukrečiančio siužeto vingio. Kai paauglė Seidė Vinters nušoka nuo mokyklos stogo, pasklinda žinia, kad problemiška mergaitė nusižudė. Netrukus toje pačioje mokykloje dar vieną paauglį ištinka staigi mirtis, ir detektyvė Kima Stoun neabejoja: vaikai mirė nuo žudiko rankos.

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

Detektyvams pradėjus narplioti tamsų paslapčių voratinklį paaiškėja, kad viena mokytoja visgi gali žinoti tiesą. Deja, mirtis ir jos neaplenkia. Kai nukenčia dar keletas vaikų, Kimai tenka svarstyti sunkiai suvokiamą dalyką: gal žudikas slepiasi tarp mokinių? Tyrinėdama linkusių žudyti vaikų psichologiją, ji kalėjime vėl susitiks su gydytoja Aleksandra Torn, sociopate. Trokšdama sugauti nusikaltėlį detektyvė užčiuopia ryšį tarp trijų žmogžudysčių ir naujokų „krikštynų“ pokšto, iškrėsto mokykloje prieš keletą dešimtmečių.

Harlano Cobeno Vinas“

„New York Times“ bestselerių autorius Harlanas Cobenas pristato prikaustantį kriminalinį trilerį – „Vinas“, kurio pagrindinis herojus — Vinzoras Hornas Lokvudas Trečiasis, arba Vinas, kaip jį vadina draugai. Daugiau nei prieš dvidešimt metų šeimos turto paveldėtojos Patricijos Lokvud tėvas buvo nužudytas savo rezidencijoje, o ji pati pagrobta ir kalinta nuošalioje trobelėje. Patricijai pavyko pabėgti, tačiau jos pagrobėjai liko neišaiškinti. Iki šiol teisėsauga neturėjo jokių atsakymų.

Tačiau kai Aukštutiniame Vestsaide Niujorke savo bute randamas nužudytas atsiskyrėlis, kartu aptinkami ir du ypatingi daiktai: Lokvudams priklausęs pavogtas Vermerio paveikslas ir odinis lagaminas su inicialais VHL3. Pirmą kartą per daugybę metų atsiranda įkalčių, susijusių su Patricijos pagrobimu, ir randamas įtariamasis, kuris prieš keturiasdešimt metų organizavo ir įvykdė kitą nusikaltimą — teroristinį išpuolį. Šios dvi neišspręstos bylos FTB agentus trikdė kelis dešimtmečius. Vinzoras Hornas Lokvudas Trečiasis nežino, kaip jo lagaminas ir paveikslas atsidūrė mirusiojo bute. Bet Viną tai sudomina, ir jis turi tris dalykus, kurių neturi FTB: asmeninį ryšį su byla, didelius turtus ir savitą teisingumo supratimą.

Leidyklos nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos nuotr./Knygos viršelis

L.J.Ross Tamsus dangus

Nužudymai ir paslaptys persipina su romantika ir humoru šiame sparčiai besirutuliojančiame L.J.Ross detektyve „Tamsus dangus“, kurio veiksmas vyksta nuostabaus grožio Nortumbrijos krašte. Vieną lemtingą žvaigždėtą naktį trys draugai slapčia leidžiasi stovyklauti, bet namo grįžta tik dviese. Po trisdešimties metų paauglio kūnas iškyla iš didžiausio Anglijos dirbtinio ežero dugno, sukeldamas grėsmę žudikui, kuris ramiai gyveno... iki šiol.

Iš medaus mėnesio sugrįžusio detektyvo inspektoriaus Rajeno tyko nemažai pavojų. Kilderio miško tankmėje žudikas paspruko nuo teisingumo ir padarys viską, kad apgintų praeities paslaptis. O Nortumbrijos Kriminalinių tyrimų skyriuje sena priešė sėdo į vyriausiosios detektyvės kėdę, pasiryžusi bet kokia kaina sunaikinti Rajeną. Kas nugalės lig šiol pavojingiausioje Rajeno tirtoje byloje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas