Sportas gyvai

Festivalyje „RYŠ(K)IAI“ – gyvi ir virtualūs susitikimai su Lietuvos bei užsienio šalių autoriais

2021 m. startavęs leidybos namų „Terra Publica“ knygų ir stalo žaidimų festivalis „RYŠ(K)IAI“ sugrįžta ir šiemet. Balandžio 5–13 dienomis laukia knygų ir stalo žaidimų pristatymų, gyvų ir virtualių susitikimų su Lietuvos bei užsienio šalių autoriais maratonas, rašoma pranešime spaudai.
Festivalis RYŠ(K)IAI
Festivalis RYŠ(K)IAI / Organizatorių nuotr.

Kaip auginti savarankiškus, kūrybingus vaikus?

Atsakymą į šį klausimą tikrai žino edukologės Jovita Starkutė ir Indrė Neimantė, savo ilgametę patirtį nuguldžiusios knygoje „Kaip auginti savarankiškus, kūrybingus vaikus?“. Autorės pedagogus, darželių auklėtojus ir vaikų ugdymo specialistus balandžio 5 d. 16 val. kviečia į Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiantį seminarą „Vaiko ugdymas remiantis STEAM metodika“. „Kalbėsime, kuo ši metodika svarbi ikimokykliniame amžiuje, kaip ją naudoti kasdieniame ugdyme. Tai apžvelgsime ne tik teoriniu aspektu, tačiau pateiksime ir praktinių patarimų“, – teigė edukologės.

Patirtinį ugdymą ir STEAM metodiką praktikuojančios specialistės naudingais patarimais pasiruošusios pasidalyti ir su šeimomis, tėvais, seneliais. Balandžio 5 d. 18 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks knygos „Kaip auginti savarankiškus, kūrybingus vaikus?“ pristatymas ir dirbtuvės vaikams. Renginio dalyviams visuminio šeimos ugdymosi akademijos „Family Lab Academy“ edukologės papasakos, kaip paskatinti vaiko fizinę, kalbos, pažinimo, socialinę ir emocinę raidą, kokios veiklos lavina svarbiausius įgūdžius ir kaip jomis sudominti mažylį.

Virtualiuose susitikimuose – aktualios temos ir diskusijos su Lietuvos ir užsienio šalių autoriais

Kaip padėti vaikams atpažinti ir reikšti jausmus? Naudingais patarimais su tėvais balandžio 7 d. 19:30 val. pasidalys psichologė Rugilė Kazlauskienė ir knygos „Tapukas ir emocijų kuprinė“ autorė Monika Žiūkaitė. Sukūrusi smagią istoriją 3–6 metų vaikams apie emocijas ir jų svarbą, M.Žiūkaitė tikisi, kad knyga palies mažuosius skaitytojus ir padės jiems susipažinti su emocijomis pačiu imliausiu momentu.

Balandžio 8 d. 10 val. savo gerbėjams iš už ekrano mojuos vaikų mylimas personažas Pasaiba. Rašytojos Danguolės Kandrotienės knygų serijos herojus, kurio nuotykiai tęsiasi jau penktoje serijos dalyje „Pasaiba ir sapnų knyga“, pažada – kaip ir visur, kur pasirodo jis, šiame renginyje netrūks gerų emocijų, juoko ir išdaigų.

Prie festivalio „RYŠ(K)IAI“ jungiasi ir tinklaraščio „Wavy Kitchen“ autorė Banga Mudėnaitė. Nuo vaikystės desertams neabejinga mergina neseniai įgyvendino ilgai brandintą svajonę ir savo receptus nuguldė knygoje „Saldumynų banga“. Balandžio 10 d. 10 val. B. Mudėnaitė kvies visus, prisijungusius prie tiesioginės renginio transliacijos, kartu su ja pasigaminti gardų desertą.

Besidominčių sveika gyvensena ar siekiančių pagerinti savo savijautą dėmesį turėtų patraukti virtualus susitikimas su biomedicinos mokslų daktare, mitybos specialiste Sandrija Čapkauskiene. Balandžio 11 d. 19 val. vyksiančiame renginyje knygos „Sveikata lėkštėje“ autorė pasidalys naudingais patarimais apie mitybą įtemptu laikotarpiu ir rekomenduos, kokius maisto produktus įtraukti norint pagerinti savo nervų sistemos būklę.

Festivalis „RYŠ(K)IAI“ suteiks galimybę pabendrauti ir su užsienio šalių rašytojais. Balandžio 12 d. 19 val. su skaitytojais sveikinsis amerikiečių autorius James Riley. Jo knyga „Istorijų vagys“, tapusi „The New York

Times“ bestseleriu, vos pasirodžiusi Lietuvoje pelnė didžiulį jaunųjų skaitytojų susidomėjimą. Knyga pateko į 2021 m. geriausių verstinių knygų vaikams ir jaunimui sąrašą.

Visi festivalio „RYŠ(K)IAI“ virtualūs renginiai bus tiesiogiai transliuojami leidyklos „Terra Publica“ „Facebook“ paskyroje.

Kaip vaikų širdyse įžiebti meilę gamtai?

Visus mažus ir didelius gamtos mylėtojus turėtų pradžiuginti balandžio 13 d. 18 val. organizuojamas susitikimas su gamtininku, rašytoju Selemonu Paltanavičiumi. Jis renginio dalyviams ne tik papasakos apie Lietuvos gyvūnus ir jų gyvenimo ypatumus, bet ir pasidalys įsimintiniausiais nuotykiais iš savo kasdienybės gamtoje.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančiame renginyje S.Paltanavičius taip pat pristatys debiutinį savo stalo žaidimą „Fotomedžioklė“, kurį sukūrė norėdamas vaikų širdyse nuo mažens įžiebti meilę gamtai. Renginį moderuos šio stalo žaidimo bendraautoris, keliautojas, fotografas ir stalo žaidimų kūrėjas Vytautas Kandrotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius