Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 22

Ieva Dumbrytė: Su knyga maištauju prieš laiką

Aš jau turiu šiek tiek patirties ir maždaug žinau, kaip gyventi: moku nurašyti skaitliukus, kiek reikia pamatuoju makaronų, kad užtektų keturioms porcijoms, žinau, kad jei apgavo kartą, apgaus ir kitą. Man aišku, kad geriausia miegoti aštuonias valandas, per dieną išgerti du litrus vandens ir darbe pasirodyti aštuntą ryto.
Šiam numeriui paprašėme dirbtinio intelekto, kad esė autorius nukeltų į kitą laikotarpį. Ieva Dumbrytė pasirinko nukeliauti į tarpukario Kauną.
Šiam numeriui paprašėme dirbtinio intelekto, kad esė autorius nukeltų į kitą laikotarpį. Ieva Dumbrytė pasirinko nukeliauti į tarpukario Kauną.

Po nakties atveriu miegamojo langus, kad iš namų išeitų drėgmė, o jei lyja, pasiimu skėtį. Taip pat išmokau, kad jei gauni į žandą, geriausia atsukti kitą, o jei išgersiu vakare alaus, rytoj skaudės galvą. Gyvenimas, nori nenori, priverčia bent truputį būti racionaliam ir net visai to netrokštant šis tau prikala į galvą įvairių dėsnių, kuriais vadovaujantis vaizduotės našumas sumažėja iki kritinio lygio, idant galėtum veikti teisingai ir produktyviai.

Bet... Bet nepaisant to, jog žinau, kad tamsa yra tiesiog šviesos nebuvimas, dekadą paniškai bijojau tamsos ir man iki šiol nemiela užmigti kambaryje, kurio durys atvertos į tamsų koridorių. Kartais, kai ko nors labai noriu, kreipiuosi į Viešpatį, į abstraktą, kurio niekada nesu mačiusi. Būna, kad prieš miegą paprašau kažko ir net nežinau, ko, kad sapne parodytų atsakymą į man taip reikiamą klausimą. Netikiu horoskopais, bet kai man kas pasako, kad yra liūtas (nes aš esu liūtas), tam žmogui iškart pajaučiu prielankumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas