Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos vasaros atostogoms: nuo detektyvų iki istorinių romanų

Šią vasarą leidykla „Briedis“ kviečia įminti detektyvines paslaptis, susipažinti su išskirtinėmis asmenybėmis bei trilerio vertomis jų gyvenimo istorijomis. Detektyvuose „Lavonas paplūdimio krėsle“ ir „Mergaitė pajūryje“ aprašomi kraują stingdantys tyrimai.
Knygų viršeliai
Knygų viršeliai / Leidyklos „Briedis“ nuotr.

Tikrais faktais paremtas trileris „Operacija „Šedevras“ ar Šaltojo karo drama „Šnipas, kuris perėjo į kitą pusę“ supažindina su rašytojo plunksnos vertomis asmenybėmis. Istoriniai romanai „Smėlio pilies mergaitės“, „Paryžius visada su tavimi“ ir kitos knygos apie praradimus ir viltį taps nepamirštamomis vasaros istorijomis.

Lavonas paplūdimio krėsle. Autorius: Anna Johannsen

Tai pirmasis serijos apie vyriausiąją komisarę Leną Lorencen romanas. Nedidelėje Šiaurės Fryzų saloje Amrume paplūdimyje randamas negyvas vaikų namų direktorius. Vietinė policija mano, kad jį ištiko natūrali mirtis, tačiau Žemės kriminalinės policijos biuras pareikalauja skrodimo ir pradeda tyrimą. Vyriausioji komisarė Lena Lorencen nustemba, kad Kriminalinės policijos biuro direktorius Varnkė bylą paskiria būtent jai. Juk vos prieš porą mėnesių dėl savavališkų tyrimų jis pašalino ją iš specialiosios komisijos ir pareikalavo perkelti į žemesnes pareigas.

Mergaitė pajūryje. Autorius: Anna Johannsen

Vyriausioji komisarė Lena Lorencen dalyvauja plataus masto paieškose Šiaurės Fryzų saloje Fiore. Dingo keturiolikmetė Marija Logener, kilusi iš ekstremaliai religingos šeimos ir visų apibūdinama kaip pagal savo amžių neįprastai brandi. Antrą paieškos dieną mergaitė randama nuošaliame pajūrio ruože su perpjautomis venomis...

Mirties šaltis. Autorius: Louise Penny

Į Trijų pušų kaimelį atėjusi žiema tarsi balta ramybės skraiste užkloja namus ir laukus. Tai ramybės ir gerumo metas. Netikėtai speigo tylą perveria klyksmas. Kasmetėse akmenslydžio rungtynėse, vykstančiose antrąją Kalėdų dieną, elektra mirtinai nukrečia vieną žiūrovę. Nors šis įvykis nutinka šalia minios žmonių, liudytojų nėra, kaip, regis, ir įkalčių. Tai jau antroji Louise Penny knyga. Pirmasis milijonus gerbėjų užbūrusios autorės kūrinys „Ramus gyvenimas“ taip pat kviečia į šį šiek tiek nuošalų Amerikos kaimelį.

Pražūtingos mintys. Autorius: A.R. Torre

Ket Vintorp sunkiai dirbo, kad pasiektų tai, ką turi dabar: nuostabius namus, socialinį statusą ir Viljamą – sėkmės lydimą, patrauklų vyrą. Netikėtai kaimynystėje apsigyvena draugiška pora. Ket, nors ir įtarokai, pasitinka naujus kaimynus išskėstomis rankomis – šiltai ir svetingai.

Bedvasis. Autorius: Philip Kerr

„New York Times“ bestselerių autoriaus Philipo Kerro detektyvas „Bedvasis“ – tai klasikinio stiliaus istorinių detektyvų serijos knyga. „Bedvasio“ herojus Bernis Giunteris, Antrojo pasaulinio karo įkarštyje tirdamas nusikaltimus Rytų fronte, atsiduria itin pavojingame mūšio lauke – Katynės žudynių vietoje.

Operacija „Šedevras“. Specialusis agentas meno pasaulyje. Autorius: Robert K. Wittman ir John Shiffman

FTB Meno nusikaltimų tyrimų grupės įkūrėjas atskleidžia mums įspūdingas savo, slaptojo agento, darbo subtilybes, sukurdamas tikrais faktais paremtą trilerį. Garsiausio pasaulyje meno nusikaltimų seklio Roberto Wittmano karjera, švelniai tariant, neįprasta. Jis, dažniausiai neginkluotas, dalyvavo daugybėje slaptųjų operacijų, gaudė meno kūrinių vagis, sukčius ir juodosios rinkos prekeivius visame pasaulyje, išgelbėjo keletą didžiausių istorinių vertybių.

Šnipas, kuris perėjo į kitą pusę. Garsiausia Šaltojo karo šnipinėjimo istorija. Autorius: Ben Macintyre

Britų istorikas, „The Times“ skiltininkas ir daugelio populiarų dokumentinės publicistikos knygų autorius Benas Macintyre‘as šį kartą rašo apie sovietų žvalgą Olegą Gordijevskį, kurio slaptas bendradarbiavimas su britų žvalgyba paspartino Sovietų Sąjungos žlugimą ir darė poveikį pasaulio įvykiams. Beveik dešimtmetį, Šaltajam karui artėjant link saulėlydžio, Gordijevskis padėjo Vakarams neutralizuoti KGB veiklą, atskleisti rusų šnipus, sutrukdyti KGB žvalgybos operacijoms...

Gyvenimas po Aušvico. Anne Frank įseserės pasakojimas apie tragediją ir išlikimą. Autorius: Eva Schloss

Po trisdešimties metų holokausto išlikėlių jau nebebus, todėl ši knyga – Evos laiškas ateities kartoms. Evą naciai suėmė per penkioliktąjį jos gimtadienį, kaip ir tūkstančius kitų žmonių, sugrūdo į tamsius, ankštus gyvulinius vagonus, nugabeno per visą Europą ir išmetė prie Aušvico–Birkenau koncentracijos stovyklos vartų. Ji išgyveno dėl savo ryžto, motinos Fritzi meilės ir rūpesčio. Išlaisvinus Aušvicą, Eva ir Fritzi pradėjo ilgą kelionę namo.

Smėlio pilies mergaitės. Autorius: Chris Bohjalian

Elžbieta Endikot turi Maunt Holioko koledžo diplomą, armėnų kalbos pagrindus ir yra išklausiusi trumpus slaugių kursus. Ji yra savanorė, į Alepą, Siriją, atvykusi 1915 metais kaip Bostone įsikūrusios organizacijos „Armėnijos draugai“ atstovė. Čia Elžbieta susidraugauja su Armenu, jaunu armėnų inžinieriumi, gedinčiu mirusios žmonos ir dukrelės. Išvykęs iš Alepo ir pietuose prisidėjęs prie britų kariuomenės, Armenas ima rašyti Elžbietai laiškus ir netrukus suvokia įsimylėjęs šią turtingą jauną amerikietę...

Paryžius visada su tavimi. Autorius: Ellen Feldman

Knygoje atsiveria dvi laiko dimensijos: karo metai Paryžiuje ir šeštasis dešimtmetis Niujorke. Istorinių romanų autorė Ellen Feldman jautriai perteikia milijonus žmonių suluošinusio holokausto temą. „Paryžius visada su tavimi“ – tai nepaprasta istorija apie tvirtybę, meilę, kaltę, kančią, nelengvus mūsų pasirinkimus ir kainą, kurią už išgyvenimą esame pasirengę mokėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas