Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygoje „Ką katės galvoja?“ – kaip atrodo pasaulis kačių akimis?

Knygų lentynose neseniai pasirodė Pemės Džonson-Benet knyga „Ką katės galvoja?“, kurią išleido leidykla „Liūtai ne avys“. Kodėl šią knygą privalėtų įsigyti visi, auginantys namuose kates ar dar tik planuojantys įsigyti šį nuostabų gyvūną? Išsamiau apie tai rašoma išplatintame pranešime.
Pemė Džonson-Benet „Ką katės galvoja?“,
Pemė Džonson-Benet „Ką katės galvoja?“, / Knygos viršelis

Kačių augintojai dažnai skundžiasi nesuprantantys savo augintinių, skundžiasi sudraskytais baldais, nugvelbiamu nuo virtuvės stalo maistu ar ne vietoje atsiradusiomis balutėmis. Tačiau katėms svarbiausia – pagaląsti nagus ir pažymėti savo teritoriją. Katės nesiekia erzinti savo šeimininkų ar sukelti jiems pyktį. Jos tik turi savo instinktus ir yra jiems ištikimos. Joms reikalinga asmeninė erdvė, ir jos ją turi.

Knygos autorė P.Džonson-Benet yra kačių elgsenos specialistė ir konsultantė, bestselerių autorė, parašiusi keletą puikiai įvertintų knygų apie kačių elgseną, tarp jų – „Kačių žinovai“ (CatWise) ir „Ką katės galvoja?“ (Think Like a Cat). Pastarąją kačių elgsenos specialistai ir augintojai laiko kačių priežiūros Biblija. Daugiau kaip 30 metų darbo patirtį turinti Pemė buvo pirmoji, pradėjusi konsultuoti kačių elgsenos klausimais. Ir nors šiais laikais gyvūnų elgsenos specialistas jau nėra retenybė, neskubėkite jo ieškoti – daugelį klausimų padės išspręsti ši knyga, kuri yra puikus kačių kalbos ir elgesio vadovėlis. Autorė teigia, kad parašė ją tam, kad katės savininkas susipažintų su dalykais, leidžiančiais suteikti tai, ko katei reikia čia ir dabar, o ne gaištų laiką nesuprasdamas, ką katė bando jam pasakyti, arba neveiksmingais elgesio metodais blogintų santykius su ja.

Matas Miežonis / 15min nuotr./Katė\
Matas Miežonis / 15min nuotr./Katė\

Per pastarąjį dešimtmetį labai patobulėjo veterinariniai vaistai, elgsenos korekcijos metodai, katėmis skirtos priemonės ir maistas. Knygoje kačių augintojai ras daug naudingų patarimų, metodikų, taip pat naujausią informaciją, kurios prireiks norint užauginti gerai išauklėtą, laimingą ir sveiką katę. Skaitytojai ne tik išmoks suprasti, kodėl katė vienaip ar kitaip elgiasi, bet ir sužinos kaip išsirinkti jiems patinkančią katę, kur ją įsigyti, pas kokį veterinarą kreptis jai susirgus, kaip patenkinti kasdienius jos maisto ir poilsio poreikius, kaip išsirinkti draskyklę ir dar daug daug kitų su katės priežiūra susijusių klausimų. Bet svarbiausia – knyga padės žmonėms išmokti mąstyti kaip katės ir suprasti, ką katės galvoja.

Autorė paprastai, suprantamai ir kartais su humoru aprašo pagrindinius kačių gyvenimo, sveikatos ir elgsenos aspektus, pateikia būdus, kaip pakeisti tam tikras kačių elgsenos problemas, kad ir katė, ir jos šeimininkas išvengtų bereikalingo streso. Knygoje kačių šeimininkai ras sprendimų, apie kuriuos net nebūtų pagalvoję. Nuostabu, kaip paprasta susidoroti su bėdomis tiesiog keičiant požiūrį ir mokantis į viską žvelgti iš katės perspektyvos! Juk dažniausiai žmogus nesugeba matyti bendro vaizdo arba to vaizdo, kurį mato katė.

Todėl autorė nori, kad auginantys kates žmonės pakeistų savo požiūrį į katę ir į jos aplinką. Kad užuot į aplinką žvelgę iš suaugusio žmogaus perspektyvos, ją pamatytų savo katės akimis. Kaip atrodo pasaulis, kai tenka gyventi vos per 25 centimetrus nuo žemės paviršiaus? Suprasdamas savo katės elgsenos motyvus, poreikius ir bendravimo būdą, katės šeimininkas galės be įtampos mėgautis artimais bei nuostabiais santykiais ir išspręsti problemas ramiai ir profesionaliai. Neigiamą požiūrį pakeitus teigiamu, pasikeis ir katės šeimininko mąstysena – jis pasijus besąs puikus problemų sprendėjas, o ne nusivylęs gyvūno šeimininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas