Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos meno pristatyme Klaipėdoje – išskirtinio leidinio pristatymas

Visą mėnesį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC) vyksiančiame Knygos meno festivalyje – kaip ir kasmet, neapsiribojama parodomis, bet organizuojamos kūrybinės dirbtuvės profesionalams ir visuomenei, edukacinės programos moksleiviams, susitikimai su meno lauko žmonėmis.
Poetas Tomas Venclova tyrinėja „Gegutę“
Poetas Tomas Venclova tyrinėja „Gegutę“ / Organizatorių nuotr.

Šiuo metu KKKC reziduojantys vienintelio šalyje rankų darbo kultūrinio leidinio „Gegutė“ kūrėjai naująjį numerį pristatys penktadienį, spalio 25-ąją.

Risografijos būdu spausdinamas žurnalas išsiskiria dar ir savo aptikimo vieta – ją galima išsiimti ir paskaityti iš tam specialiai sukurtų medinių inkilų.

KKKC, pirmasis Klaipėdoje įsigijęs risografą, inicijavo bendradarbiavimą su „Gegutės“ kūrėjais. Išskirtinės meninės vertės ir riboto tiražo leidinys šįkart pavadintas „Jūrine Gegute“.

Jame su humoru ir švelnia ironija kalbama apie Klaipėdos krašto identitetą, jūrą ir apie bim bam jausmą. Visi šio numerio autoriai - vienaip ar kitaip susiję su jūra, gyvena netoli jos arba jų kūryboje gausu jūrinių elementų.

„Jūrinėje Gegutėje“ bus galima aptikti Gintaro Grajausko, Beno Šarkos, Antano A. Jonyno, Leonardo Coheno, Sabinos Brilo, Uršulės Toleikytės, kitų autorių tekstų ir vertimų. Taip pat publikuojami ir specialiai žurnalui parašyti tekstai, pvz, Lino Daugėlos ar ispanų autoriaus Polo Cristobal, gyvenančio prie Viduržemio jūros. Kai kurie tekstai pasirodys originalo kalba: JAV gimęs ir Lietuvoje gyvenantis poetas, vertėjas Rimas Užgiris lygins Baltijos jūrą su Atlanto vandenynu, o estų autorė Mirjam Parve eiliuos senelės pasakojimus apie tai, kam geriausiai tinkamas jūros vanduo.

Žurnalo komandą sudaro rašytojas ir režisierius Dominykas Matulionis, rašytojai Deividas Preišegalavičius, Simonas Bernotas, dizaineris Rokas Bilinskas. Šio numerio talismanas, vienas iš bendraautorių – Ponas Mėnulis.

„Jūrinės Gegutės“ pristatymas įvyks Klaipėdos Kultūrų Komunikacijų centre, Didžioji Vandens g. 2, spalio 25 d. 17:30 val. Risografijos dirbtuvės su Roku Bilinsku, „Gegutės“ dizaineriu ir spaudėju, vyks spalio 26 d. 12 val. KKKC Meno kieme, Daržų g. 10/ Bažnyčių g. 4.

Šie renginiai yra Knygos meno festivalio dalis. Festivalį finansuoja Klaipėdos m. savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento