Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lapkritį knygynuose pasirodys Michelle Obamos memuarai

Lapkričio 13-ąją visame pasaulyje leidyklos išleis buvusios Jungtinių Amerikos Valstijų pirmosios ponios Michelle Obamos memuarus. Lietuvoje spausdintinę ir skaitmeninio formato knygą pristatys leidykla „Alma littera“. Nors knygos pavadinimas lietuvių kalba kol kas nėra įvardytas, angliškai knyga vadinsis „Becoming“.
Michelle Obama
Michelle Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Obamos knyga bus išleista 24 kalbomis.

„M.Obama savo prasmingame ir pasiekimų kupiname gyvenime iškilo kaip viena žymiausių ir labiausiai dėmesį prikaustančių mūsų laikų moterų. Kaip pirmoji Jungtinių Amerikos Valstijų ponia ir pirmoji afroamerikietė ėjusi tokias pareigas, ji padėjo sukurti patraukliausius ir labiausiai įtraukiančius Baltuosius rūmus per visą jų istoriją, tuo pačiu metu įtvirtindama save kaip stiprią moterų ir mergaičių gynėją JAV ir visame pasaulyje, drastiškai keisdama būdus, kuriais šeimos siekia sveikesnio ir aktyvesnio gyvenimo bei visada stovėdama greta savo vyro, kol jis vadovavo Amerikai vienomis sunkiausių šaliai akimirkų. Tuo pačiu metu ji mums parodė kelis šokių judesius, puikiai pasirodė „Carpool Karaoke“ bei, nepaisant nuožmaus žiniasklaidos dėmesio, užaugino dvi protingas ir atsakingas dukteris, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obama
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obama

– Savo prisiminimuose, gilių apmąstymų ir įdomių pasakojimų kūrinyje, M.Obama kviečia skaitytojus į savo pasaulį, aprašydama ją suformavusias patirtis – nuo vaikystės Čikagos pietinėje dalyje bei motinystės ir darbo pusiausvyros reikalaujančio vadovavimo laikotarpio, iki laiko praleisto Baltuosiuose rūmuose. Atvirai ir sąmojingai ji aprašo tiek viešas, tiek asmenines pergales ir nusivylimus, pasakodama visą savo istoriją taip, kaip ji ją išgyveno – savais žodžiais ir pagal savo pačios taisykles. Šilta, išmintinga ir atvira knyga „Becoming“ – tai nepaprastai intymi dvasingos ir tvirtos moters išpažintis, kuri nuolat peržengė jai metamus iššūkius ir kurios istorija įkvepia mus daryti tą patį.“

„Becoming“ rašymas buvo labai asmeniška patirtis. Tai man pirmą kartą suteikė erdvę nuoširdžiai apmąstyti netikėtą mano gyvenimo kelią. Šioje knygoje aš kalbu apie savo šaknis ir tai, kaip mergaitė iš Čikagos pietinės dalies atrado savo balsą ir išsiugdė stiprybę, kuria gali įgalinti kitus. Tikiuosi, kad mano kelionė įkvėps skaitytojus rasti drąsos tapti tuo, kuo jie nori būti. Negaliu sulaukti, kol pasidalinsiu savo istorija“, – teigia M.Obama.

JAV ir Kanadoje knygą „Becoming“ anglų kalba išleis „Crown Publishing Group“ ir „Penguin Random House“, o Jungtinėje Karalystėje ir Tautų Sandraugos šalyse – „Viking“ ir „Penguin Random House UK“.

Ši knyga bus išversta į 22 užsienio kalbas, įskaitant ispanų („Plaza & Jané“ ir „Penguin Random House Grupo Editorial“), vokiečių („Plaza & Janés“ ir „Penguin Random House Grupo Editorial“), portugalų – Brazilijoje („Objetiva“ ir „Companhia das Letras“) ir Portugalijoje („Objectiva“ ir „Penguin Random House Portugal“), katalonų („Rosa dels Vents“ ir „Penguin Random House Grupo Editorial“), prancūzų („Editions Fayard“), albanų („Dudaj Publishing“), arabų („Hachette Antoine“ ir „Naufal“), kinų („Business Weekly Group“), čekų („Argo“), danų („Lindhardt og Ringhof“), olandų („Hollands Diep“), suomių („Otava Publishing Company“), graikų („Athens Bookstore Publications“), hebrajų („Yedioth Books“), vengrų („HVG Publishing Co.“), italų („Garzanti“), japonų („Garzanti“), korėjiečių („Woongjin Think Big Co.“, Ltd.), norvegų („Cappelen Damm“), lenkų („Agora Publishing House“), švedų („Bokförlaget Forum“), vietnamiečių („First News – Tri Viet Publishing Co.“, Ltd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius