Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Leidyklos „Šviesa“ vadovėlis Frankfurto knygų mugėje apdovanotas bronzos medaliu

Leidyklos „Šviesa“ išleistas „Šok“ serijos trečiųjų mokymo metų vadovėlio komplektas „V dobryj put!“ apdovanotas šiųmetinėje Frankfurto knygų mugėje Europos mokomosios literatūros leidėjų grupės (EEPG) kartą per metus vykstančiame vadovėlių konkurse.
Leidyklos „Šviesa“ vadovėlis Frankfurto knygų mugėje gavo bronzos apdovanojimą
Leidyklos „Šviesa“ vadovėlis Frankfurto knygų mugėje gavo bronzos apdovanojimą / Leidyklos „Šviesa“ archyvo nuotr.

Atsižvelgiant į turinį, struktūrą, atitikimą amžiaus grupei, pažinimo kompetencijų ugdymą, meninį apipavidalinimą, iliustracijas ir į kitus šiuolaikinio vadovėlio vertinimo kriterijus, komplektas, kurio autorės – Jelena Brazauskienė, Danguolė Bučienė, Natalija Kliorienė – užėmė trečią vietą.

„Džiaugiamės gavę tokį garbingą apdovanojimą šiame prestižiniame konkurse. Tai – ne pirmas mūsų pasiekimas jame. 2008-aisiais ir pernai metais mūsų leidiniai taip pat pateko tarp laureatų. Didžiuojamės, kad mūsų vadovėlius vertina tiek mūsų mokytojai ir moksleiviai, tiek užsienio šalių ekspertai“, – sako Asta Verkienė, leidyklos „Šviesa“ direktorė.

Šių metų konkurse dalyvavo 40 vadovėlių, kuriuos pateikė 18 Europos leidėjų. Juos vertino žiuri, kurį sudaro aštuoni užsienio šalių ekspertai, profesoriai ir mokslų daktarai. Kiekvienas jų savaitę laiko savarankiškai analizavo visus leidinius. Vėliau vyko trijų dienų aptarimas bei bendra  diskusija, per kurią ir buvo išrinkti nugalėtojai.

EEPG buvo įkurta 1991 metais ir vienija 22 skirtingų šalių leidėjus Europoje. Pagal asociacijos nuostatus, vienai šaliai gali atstovauti tik vienas leidėjas, o pirmumo teisė suteikiama didžiausiam leidėjui. Iki 2008 m. konkurse turėjo teisę dalyvauti tik EEPG nariai, tačiau nuo 2009 m. gali dalyvauti visi Europos leidėjai, leidžiantys mokomąją literatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas